Blogit
Kaikki hyvin

Kaikki hyvin

Märkä loska roiskuu koiran tassuissa. Ulos ei ole juuri asiaa,kuin pikaisesti koiran pissan verran. Ilmassa on aavistus tulevasta keväästä,joka on jo lähellä. Ajatukseni viipyvät menneissä vaikeissa vuosissa. Ihmeekseni nyt hiipii tyytyväisyys mieleeni. Minullahan on kaikki niin hyvin. Ei kai vain liian hyvin?

Meillä suomalaisilla on sellainen luonne,että kun kaikki on hyvin,hiipii pikkupiru jo olan takaa kuiskuttelemaan:eikö kaikki olekin liian hyvin?Eihän tämä näin voi jatkua,itku pitkästä ilosta jne… Kun on asiat huonosti, tuskaillaan,että miksi ja kun ne ovat hyvin, silloinkin mietitään, että miksi. Tyytyväisyys juuri käsillä olevaan hetkeen on vaikea taito.

Silmiini osui kirjoitus,jossa 60-kymppiset listasivat asioita,joita halusivat 30-kymppisten tietävän ja huomioivan. Lista oli pitkä, mutta eniten minuun sattuivat kaksi seuraavaa: Muista, että sinulla on vain yksi elämä ja muista, että elämä voi muuttua hetkessä. Kun eteen tulee vaikeuksia, usein kysellään, että miksi taas minulle? Mutta,miksi ei juuri minulle? Elämän arpa-pelissä tulee voittoja ja tappioita. Joskus ne sattuvat kohdalle useamman kerran ja joku voi jää kokonaan ilmankin. Tämä ainoa elämä on liian lyhyt murehtimiseen. Joka tulevia murehtii, löytää kyllä tuhansia mureheenaiheita ja pelon syitä. Kiinalainen viisaus sanookin, että jos suret tulevaa, suret asiat kahteen kertaan.

Tyytyväinen mieli,riippumatta olosuhteista, on hyvä lahja. Uskalletaan ottaa hyvät asiat vastaan, ja luotetaan siihen, että huononakin päivinä voi selvitä seuraavaan päivään ja sitten taas seuraavaan. Sinulla on vain yksi elämä ja se voi muuttua hetkessä!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...