Uutiset
Junnujen vanhemmat pistävät toripäivän pystyyn

Junnujen vanhemmat pistävät toripäivän pystyyn

Haapajärvi-päivien perinteinen toripäivä järjestetään tänäkin vuonna 14.7. Nyt järjestelyvastuun ovat ottaneet Kiilat Hockeyn F-junnujen joukkue. Itse pelaajat ovat vielä sen verran pieniä, että järjestelyistä vastaavat vanhemmat.
Toripäivin suunnittelutyöstä ovat vastanneet Sari Kananen, Jyrki Nivala ja Jouni Laajala.
– Toripaikkojen myynti on edennyt hyvin, mutta vielä on muutama paikka vapaana, Kananen kertoo.
Järjestäjät uskovat, että ennen h-hetkeä paikat ovat avoinna.
Haapajärvi-päivien toripäivä on ensimmäinen virallinen toripäivä, joka järjestetään uudella torilla. Tori ei ole vielä aivan valmis, mutta kaikki tarvittava saadaan laitettua toripäiväksi.
Torilta puuttuu vielä esiintymislava ja muita rakenteita. Kaupungin kiinteistöpäällikkönä työskentelevä Jouni Laajala tietää, että rakentaminen on kiinni rakentajista. Niitä ei kerta kaikkiaan ole tänä kesänä saanut.
– Toivottavasti syksyllä löytyy urakoitsija.
Torille tuodaan esiintymislavaksi tuttuun tapaan rekan peräkärry.
– Saatiin onneksi sponsoreita mukaan, kiittelee Sari Kananen.
– Jos kaiken joutuisi maksamaan, ei tuottoa juuri jäisi.
Jyrki Nivalan mukaan toripäivien järjestämisestä jää sen verran viivan alle, että sillä saadaan helpotettua jäämaksuja.
– Monella perheellä pelaa useampi lapsi eri joukkueissa, joten kulujakin on, kolmen pojan isä tietää.

Kiekkovanhempien kolmikko on vastannut toripäivien suunnittelusta, mutta talkoolaisia on luvissa enemmänkin, kun itse päivä koittaa. Perheitä on mukana 10-11 ja niistä talkoolaisia irtoaa 15-20.
Parhaillaan työn alla oli toripäivien ohjelma. Luvissa on muun muassa Talent Haapajärvi 2017 -kisa, johon voi tulla esittelemään kaikenlaisia taitojaan. Sari Kanasen mukana ollut Petja-poika aikoi tuoda näytille taitavasti tehdyt piirustuksensa.
Toripäiville on luvissa myös karaokea ja Zetor-ajelua. Jyrki Nivala on puuhannut myös erikoisten autojen näyttelyn Haapalankadun puolelle.
Sari Kananen lupasi kysellä toripäivään vielä esiintyjiäkin, mutta niiden nimet varmistuvat myöhemmin.

Kuvassa Jyrki Nivala sekä Sari ja Petja Kananen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...