Uutiset

Alaikäinen kaahasi poliisia karkuun

Alaikäinen nuori mies kaahasi poliisia pakoon tiistai-iltana Haapajärven keskustassa kello 22.30 jälkeen. Poliisipartio yritti pysäyttää moottoripyörää, joka ajoi 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella 90 kilometriä tunnissa. Moottoripyöräilijä ei totellut pysäytysmerkkiä, vaan ampaisi karkuun Haapajärven taajamassa poliisiauto perässään.
Poliisin mukaan kovimmillaan ajettiin 40 kilometrin nopeusrajoitusalueella sataa kilometriä tunnissa. Mopon taka- ja jarruvalot olivat epäkunnossa, joka vaikeutti seuraamista. Partio menetti välillä näköyhteyden pyörään, mutta havaitsi sitten, että pyörä törmäsi johonkin ja kaatui pimeässä yläasteen pihassa.
Kun partio ehti paikalle oli kuljettaja oli hypännyt uudestaan pyörän selkään ja jatkoi pakomatkaansa. Tällä kertaa pyörä katosi kokonaan ilmeisesti ajamalla rivitalon pihan poikki ja siitä viheralueen kautta toiseen pihaan. Pyörää ei enää tavoitettu ajosta.
Hetkeä myöhemmin koulun pihasta ilmoitti silminnäkijä, että pihaan oli jäänyt kuskilta toinen kenkä. Partio kävi paikalla ja totesi, että törmäys ja siitä johtunut kaatuminen oli tapahtunut pihassa olleeseen pyörätelineeseen, joka oli pahasti mutkalla. Silminnäkijä oli varma, että kuski oli loukkaantunut, sillä kuski oli lentänyt pyörän sarvien ylitse kuperkeikalla asfalttiin.
– Lopulta tilanne oli sellainen, että poliisilla oli erään tunnetun sadun kohtauksen mukainen case päällä ; 45:n numeron nuorisokenkä kädessä ja kun siihen löytyisi sopiva jalka ja/tai kenkäpari, niin moottoripyörän kuljettajakin olisi selvinnyt, kertoo kenttäjohtaja Kari Kallunki.
Poliisi piti reilun tunnin mittainen tuumaus- ja tutkintatauon, jossa yritettiin selvittää kuskin henkilöllisyyttä eri rekistereistä.
– Lopulta erinäisen pähkäilyn, asioitten yhdistelyn ja pienen onnen perusteella, mutta ilman ulkopuolista apua. löytyi mahdollinen tekijäehdokas, jonka kotisoitteeseen ajosuunta passasi ja jolla oli omistuksessaan tuntomerkkeihin sopiva pyörä.
Koska poliisilla oli suuri huoli moottoripyöräilijän kunnosta hurjan ilmalennon takia ja kyse oli alle 18 -vuotiaasta nuoresta miehestä, tätä lähdettiin välittömästi tavoittamaan. Poliisi oletti myös, ettei nuori mies ollut kertonut asiasta vanhemmilleen. Poika löytyikin puolen yön aikaan kotoaan ja hän tunnusti saman tien rikoksensa isän läsnä ollessa.
Poika oli selvin päin ja kortillinen ja motiiviksi osoittautui pelko siitä, että nopeutta olisi ollut poliisiauton kohtaamishetkellä niin paljon, että kortti olisi lähtenyt. Lopulta nopean ja huonon harkinnan jälkeen poika oli ampaissut karkuun. Onni onnettomuudessa oli se, että poika ei ollut kuitenkaan loukkaantunut eikä pyöräkään ollut kärsinyt juuri vaurioita.
Katuva poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, jota ei ilman kaahailua olisi tullut, ja ajelua tutkitaan muun muassa törkeänä liikenteen vaarantamisena.

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...