Uutiset

Lähiruokatapahtuma esittelee paikallisia tuottajia

Yli 20 paikallista tuottajaa esittelevä Paikallista sinulle -lähiruokatapahtumaa vietetään Haapajärvellä perjantaina 18.8. klo 12-18.

K-Supermarket Haapajärvessä järjestettävässä tapahtumassa voi tavata paikallisia tuottajia, kuten Ahokankaan hunajan Haapajärveltä sekä A.Pöntiön Viljapossun Toholammelta.

– Ilman muuta otan valikoimaan pienten toimijoiden tuotteita. Täällä maalla ihmisiä kiinnostaa paikallisuus, Ja ihmiset arvostavat alkutuotantoa ja tuoreita paikallisia tuotteita. Esimerkiksi sipulit tulevat kauppaan suoraa pellosta, eikä niitä meinaa riittää kaikille halukkaille”, kauppias Antti Joensuu kertoo tyytyväisenä.

Kuluttajien kiinnostus lähiruoan pientuottajia kohtaan on kasvussa, vaikka Suomalaisen työn liiton tutkimuksen mukaan 80 % maakuntien asiakkaista on sitä mieltä, että pientuottajia arvostetaan liian vähän.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...