Blogit
Onko elämässäsi sykeröitä?

Onko elämässäsi sykeröitä?

Nyt kun elämä omassa kodissa on asettunut omiin uomiinsa ja arki sujuu. Työntäyteisen päivän jälkeen on mukava vain istahtaa, kuunnella hiljaisuutta ja itseään, sen kummemmin pohtimatta, miltä minusta tuntuu.

Joskus kuitenkin saattaa käydä, niin hiljaisuuden keskellä mieleesi ponnahtaa ajatus, joka pyrkii ulos ja haluaa tulla kuulluksi. Mieleen juolahtanut asia ei välttämättä koske juuri sitä hetkeä missä olet sillä hetkellä, vaan se voi olla asia jota olet prosessoinut jo pitkään, ja se on nyt ikään kuin valmis tulemaan ulos ja käsiteltäväksi.

Meillä jokaisella olisi hyvä olla jokin keino jolla voisi purkaa lankarullan tavoin sykeröllä olevia ajatuksiaan. Toisilla se on lukeminen, toisilla kirjoittaminen ja toisilla kukkii runosuoni. Toiset taas ovat käytännön ihmisiä ja tykkäävät käytännön ja arkipäivän asioiden avulla purkaa ajatuksiaan.

Sillä, millä tavalla purkaa ajatuksiaan ulos ei ole väliä, pääasia on että ne tulevat ulos eikä niitä jää liikaa murehtimaan. Ajatukset, jotka mieleesi nousevat, saattavat olla joko iloisia tai surullisia, joka tapauksessa ota ne vastaan huomioi ne ja heitä joko pois tai laita ne sydämesi aarrearkkuun. Nimittäin ne ajatukset, jotka olet tallentanut sydämesi aarrearkkuun saattavat olla voimavara huonoina hetkinä. Nämä sydämen aarrearkkuun tallennetut asiat voivat olla hyvinkin pieniä esimerkiksi hymy tai jonkun ihmisen kohtaaminen.

Tässä yksi esimerkki ajatusten purkamisen keinosta:

Sykkii sydän, vilkkuu silmä ja hymyää huuli.
Sydämessä asuu nyt rakkauden tuuli.
Sen raikkaasta laulusta ja iloisesta naurusta ystäväni kuuli.

Sykkii sydän, tuikkii silmä, ja katoaa paha mieli.
Sydämissä asuu nyt rakkauden tuuli. Sen sanattomuus ilmi tuo, on halu mennä uudestaan toisen luo.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...