Uutiset
Selkämaan Suunnittelu Oy vuoden sähkösuunnittelijaksi

Selkämaan Suunnittelu Oy vuoden sähkösuunnittelijaksi

Haapajärvelle sijoittunut Selkämaan Suunnittelu Oy on valittu vuoden 2017 sähkösuunnittelijaksi. Tunnustuksen otti vastaan yrityksen toimitusjohtaja Tomi Vähäkangas Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Suomalaisella klubilla torstaina 24. elokuuta.

– Meille palkinto tarkoitti tunnustusta siitä, että olemme oikealla tiellä, Tomi Vähäkangas kertoo.

Yritystoiminnan jatkuva kehittäminen kuuluu Selkämaan Suunnittelun toimintatapaan. Laatujärjestelmä ohjaa työkulttuuria ja sisäisten prosessien järjestelmällisyydellä ja jatkuvalla edelleen kehittämisellä taataan projektien sujuvuus. Asiakkaiden ymmärtäminen ja kustannustietoisuus edesauttavat niin ikään kilpailussa pärjäämistä.

Yhtenä palkintoperusteena mainittiin onnistunut sukupolven vaihdos.

– Alalle on tyypillistä, että pienten yritysten toiminta joko päättyy omistajien vanhetessa tai suuremmat yritykset ostavat ne.
Viisi työntekijää, noin neljännesmiljoonan liikevaihto ja vaikuttava referenssilista kertovat yrityksen monipuolisesta osaamisesta Vuonna 1982 perustetun yrityksen kohdekirjo on laaja ja ulottuu julkisen sektorin rakennuksista aina teollisuuskiinteistöihin ja asuntorakentamiseen.

– Teemme käytännössä ihan kaikkea. Keskimäärin työkohteet ovat kooltaan 3 000 – 4 000 neliön kokoisia rakennuksia, Vähäkangas kertoo.
Yrityksen toiminta-alue ulottuu Oulusta Jyväskylään ja Kokkolasta Kainuuseen. Vähäkankaan mukaan ainakin lähitulevaisuudessa näyttäisi töitä riittävän.

– Meneillään oleva voimakas kaupungistuminen asettaa meillekin haasteita mm. osaavan työvoiman rekrytoimisessa, sillä toimipaikkamme sijaitsee suhteellisen etäällä isommista kasvukeskuksista.

Vähäkangas toteaa, että palkinto kruunaa 35 vuotta toimineen yrityksen juhlavuotta.

Vuoden sähkösuunnittelijan valitsevat RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry. Tunnustuksella nostetaan esille esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä sekä sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia.

Kuvateksti: Tomi Vähäkangas ottaa vastaan kunniakirjaa ja kukkia Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Kuuselalta. Oikealla onnitteluvuoroaan odottaa RAKLI ry:n toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...