Uutiset
Suomenselän ja Pihtiputaan osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Suomenselän ja Pihtiputaan osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

Suomenselän Osuuspankin ja Pihtiputaan Osuuspankin hallitukset ovat yksimielisesti hyväksyneet yhteisen suunnitelman pankkien yhdistämisestä. Suunnitelman mukaan Pihtiputaan Osuuspankki sulautuisi Suomenselän Osuuspankkiin 1.4.2018 alkaen, mikäli edustajistojen kokoukset niin päättävät 10.10.2017 pidettävissä ylimääräisissä edustajiston kokouksissa.

Uuden Osuuspankin myötä palvelu- ja kilpailukyky sekä luotonantomahdollisuudet vahvistuisivat erityisesti Pihtiputaan Osuuspankin alueella. Voimavarojen yhdistäminen tuo kustannussäästöjä, parantaa riskinkantokykyä, turvaa palvelujen saatavuutta sekä lisää myös henkilöstön mahdollisuuksia erityisosaamisen kehittämiseen.

Pankkien henkilöstö jatkaa uudessa pankissa ns. vanhoina työntekijöinä. Omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden pankin jäseniksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Kaikki asiakassuhteet jatkuvat uudessa pankissa entisellään.

– Molemmat pankit ovat vakavaraisia ja tehneet viime vuosina hyvää taloudellista tulosta sekä saaneet runsaasti uusia asiakasomistajia. Uusi pankki on alueensa vastuunkantaja, joka käyttää voimavarojaan toimialueensa hyväksi, vakuuttaa toimitusjohtaja Timo Suhonen Suomenselän Osuuspankista.

Yhdistyvän osuuspankin tase kesäkuun lopun luvuilla oli noin 720 miljoonaa euroa ja asiakasliiketoiminta lähes 1.167 miljoonaa euroa. Pankin omat varat olivat noin 110 miljoonaa euroa ja vakavaraisuus noin 40 %.  Asiakkaita pankilla olisi lähes 34500 ja omistaja-asiakkaita noin 17800. Työntekijöitä pankilla olisi 60.

Uuden Pankin toimitusjohtajaksi esitetään Suomenselän Osuuspankin nykyistä toimitusjohtajaa Timo Suhosta. Pihtiputaan Osuuspankin toimitusjohtaja Vesa Isosalo on jäämässä eläkkeelle vuoden vaihteessa. Siirtymäajan Pihtiputaan Osuuspankin toimitusjohtajana toimisi oman toimensa ohella Timo Suhonen.

Suomenselän Osuuspankin kotipaikka on Pyhäjärvi ja hallintokonttoripaikkakunta Haapavesi. Kaikista hallintopaikoista on yhdistymisneuvotteluissa sovittu tasapuolisesti.

Kuvassa: Kuvassa vasemmalta Suomenselän Osuuspankin hallinto- ja lakiasiainjohtaja Päivi Ruotoistenmäki, Pihtiputaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Arto Puurunen, Suomenselän Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Suhonen ja Suomenselän Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Veijo Manninen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...