Uutiset
Eneferm teki maailmanlaajuisen lisenssisopimuksen

Eneferm teki maailmanlaajuisen lisenssisopimuksen

Uusiutuvan energian toimialalla toimiva haapajärvinen teknologiayritys Eneferm Oy on solminut maailmanlaajuisen lisenssisopimuksen irlantilaisen Alchemy Utilities Holdings –yhtiön kanssa.

Tehty sopimus varmistaa resurssit jo käynnissä olevien tutkimus- ja kehittämishankkeiden toteuttamiseen sekä teknologian kaupallistamiseen markkinoille.

Sopimuksen myötä yrityksen toimipisteeseen Haapajärvelle tullaan tarvitsemaan lisää osaajia tuotekehitystyötehtäviin.

Tehty yhteistyösopimus tukee myös käynnissä olevan teknologian testausta, mikä osaltaan tarjoaa työtä myös paikallisille urakoitsijoille ja aliurakoitsijoille.

Eneferm Oy on Haapajärvellä toimiva pienen mittakaavan biokaasulaitoksiin erikoistunut yritys.

Se on erikoistunut kehittämään biokaasulaitoksen kuivamädätysteknologiaa, jonka toivotaan mullistavan uusiutuvan energian tuotannon.

Biokaasulaitoksen syötteinä voidaan käyttää useita luonnonmukaisia raaka-aineita, kuten elintarvikejätettä, lehmänlantaa, kananlantaa tai vaikka merilevää.

Eneferm Oy:n mukaan sen kehittämä ratkaisu tarjoaa merkittävää etua perinteisten biokaasulaitosten märkämädätysprosessiin verrattuna ja sillä voidaan alentaa huomattavasti biokaasulaitoksen käyttökustannuksia.

Eneferm Oy:n ratkaisu palkittiin Ireland Energy Show -tapahtumassa Best Product of the Future -palkinnolla kiertotalouden kategoriassa.

Alchemy Utilities on irlantilainen yritys, jonka tuoteportfolioon kuuluu uusiutuvan energian ja kiertotalouden ratkaisut. Alchemyn tavoitteena on uudistaa markkinaa vähähiilisillä tai päästöttömillä ratkaisuilla, jotka toimivat ilman valtion uusiutuvan energian tukia.

Kuvateksti: Enefermin tiimi Jouni Niskanen, Jussi Järvenpää, Kimmo Niskanen ja Arto Tiainen Alchemy Utilitiesin messuosastolla vuoden 2017 Energy Show’ssa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...