Blogit
Luukku 3: Pillihimmeleitä

Luukku 3: Pillihimmeleitä

Tämän vuoden yksi trendikkäin askartelu jouluun on edelleenkin himmeli. Himmelin voi tehdä monesta eri materiaalista. Himmelipillejä voi tehdä jopa itse, esimerkiksi coktailtikun päälle voi pyörittää kapeita sanomalehtisuikaleita pitkiksi pötköiksi. Lopuksi ne maalataan mieleisen värisiksi tai jätetään sellaiseksi. Näin näkyy himmelin kierrätyshenkisyys.
Yksi kiva kierrätysteemainen himmelin materiaali on kardemummaputkilot.

Kaupat ovat pullollaan hyvinkin erilaisia pillejä. On mustia, valkoisia, paperisia sekä perushimmelin oikeaa materiaalia eli olkea.
Ehkäpä kaikkein ihanin himmeli tulee kuitenkin pienistä lasiputkista, joita on saatavilla kahtakin eri pituutta. Himmelin malliin voi tehdä samalla mallilla oli materiaali mikä tahansa. Malleja on mm. pinterestissä, blogeissa ja You Tubissa. Kun perustekniikka on hallussa, voi suunnitella omiakin malleja.

Perusneliöön mene 12 pilliä ja timanttiin 18 pilliä. Muokkaamalla pillien pituuksia saat näyttävyyttä himmeliin. Himmeliin voit viimeistellä timanteilla, kristalleilla, helmillä.
Omaan lasipillihimmeliin laitoin vielä pienen valosarja joka pyöriessään välkkyy todella ihanasti. Hahmottamisongelmasta kärsivälle tein ohessa olevan kaavan.
Tällä onnistuu varmasti

Tee kaksi kolmiota siten että ensin laitat pitkä,lyhyt, lyhyt, pitkä ja sen jälkeen solmu ja toiselle puolelle jälleen pitkä, lyhyt, lyhyt, pitkä.
Yhdistä lyhyet päät yhteen ja sen jälkeen pujottele keskipillit kolmioiden väliin .
Ohessa kuvasarja kuution valmistumisesta.

Himmelin kokoamiseen voi käyttää ohutta lankaa, siimaa tai ohutta rautalankaa. Neulana voit käyttää esim. helmineulaa tai tehdä pitkän neulan esim. rautalangasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat : Mervi ja Wesku Luhtala

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...