Blogit
Luukku 5: Hirvensarvi uusiokäyttöön

Luukku 5: Hirvensarvi uusiokäyttöön

Jouluinen kynttiläteline valmistuu tänä jouluna hirvensarvesta. Näitä löytyy aika monestakin kodista trofeen muodossa, mutta tähän työhön riittää puolikas.
Tarvitset vain hirvensarven, kynttiläkupit, porakoneen ja ruuveja.

Valitse hirvensarveen kynttiläkupeille paikat ja poraa kuppia varten keskireikä. Huomio että sarviaines on kovaa eli putsaa poranterää välillä. Poraa reikä niin pitkäksi kuin on ruuvin mittakin. Aseta kuppi paikoilleen ja ruuvaa ruuvi.

Kynttilätelineeseen valitsin kupariset tuikkukupit, jotka olivat jääneet toisesta kyntteliköstä. Kupeiksi käyvät kaikki jotka ovat palamaton materiaalia. Värimaailma sopi hyvin yhteen sarven kanssa.
Jos halua,t voit sarven istuttaa puujalustaan ja asettaa vaikka seinälle.

Muistutuksen sanana: Älä koskaan jätä kynttilää ilman valvontaa yksin palamaan.

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...