Blogit
Luukku 4: Tonttu ovesta kurkistaa

Luukku 4: Tonttu ovesta kurkistaa

Meille on muuttanut uusi asukas! Kotitonttu. Keittiöön oli yön aikana ilmestynyt uusi ovi. Postilaatikostakin pilkisti pieni kirje.
Kirjeessä tonttu kertoi, ettei aio olla häriöksi ja liikkuu vain öiseen aikaan. Mutta, annetaanpa tontun nyt asettua taloksi ja seurataan mitä jännää tapahtuu.

Tämän joulun suuri megahitti on tonttuovi. Tämähän ei ole vain lapsiperheiden, vaan meidän aikuistenkin mukava joulujuttu. Tämäkin voi jälleen kerran lähteä lapasesta, jos ei pidä varaansa. Joulun alla saa ja pitääkin vähän hullutella, hypätä joulun maagiseen maailmaan.

Tonttuovi on pieni ovi, joka kiinnitetään seinään kiinni. Siellä se joulutonttu asuu. Valmiitakin pakettaja tonttuoven tekemiseen löytyy kaupoista sekä askartelulehtien välistä.

Yhtä ja oikeaa tonttuovea ei ole, ja jokainen voi askarella juuri oman näköisen oven. Materiaali voi olla lähes mikä vain, piiretty, maalattu tai pieni pala vaneria.
Itse lähdin niinkin yksinkertaisista materiaaleista kuten pienestä kuvakehyksestä, dc-fixistä sekä ripauksesta mielikuvitusta.

Liimasin kuvakehyksen lasiin puufixiä ja leikkasin ne lankun tapaan. Saranat ja oven lukko leikeltiin mustasta muovista.
Terassi saa helposti lakritsalaatikosta, jonka voi maalata kalkkimaalilla. Keltaisen postilaatikon saa näppärästi tulitikkaskista
Tikkaat tehtiin coktailtikuista kuten terassin kaiteetkin.
Ovikranssin voi valmistaa esim. juutti narusta.
Joulukuusen saa tehtyä mm. kuusen koristenauhasta, joka vahvistetaan rautalangalla. Pihakivetyksen saa esim.mosaiikkilaatasta.
Joulupukin reen voi teghdä pienestä pahvilaatikosta tai jäätekötikuista. Joulpukki sekä poro olivat vanhoja joulukorist löytöjä kirppislaatikosta.

Tonttua ei ole vielä näkynyt, mutta jospa hänestä näkyisi edes vilahdus. Sukset olivat jo ilmestyneet…

Nyt on tontun pihapiiri valmis. Tontun miljööseen voi pikkuhiljaa rakennella kaikkea kivaa. Vaikkapa joulukalenterin tapaan joka päivä uus juttu.

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...