Blogit
Luukku 6: Valoa köynnöksellä

Luukku 6: Valoa köynnöksellä

 

Juuttivaloköynnös valmistuu käden käänteessä. Tarvitset juuttinarua ja valosarjan.

Valosarjan istutus köyden sisään tapahtuu tosi näppärästi. Avaat vain köyden kierretyä hiukan ja samalla pujotat valosarjaa väliin. Tämä valoköysi sopii näppärästi vaikka rappusten valaisemiseen tai koristeeksi oven pieleen, pöydälle tai isoon kulhoon tehosteeksi.

Muista, että juuttiköyttä on hiukan enemmän kuin on valosrajan pituus. Näin vanhat valosarjat pääsevät uuteen muotoon ja antamaan tunnelmaa joulukotiin.

Toinen ehkä hiukan haastavampi vaihtoehdoista on vanhoista hehkulampuista tehty valoköynnös. Eli irrota varovasti pihtejä käyttäen lampun kantaosuus pois ja liimaa kuumaliimalla valosarjaan kiinni. Suosittelen että käytät suojahanskoja ja laseja.
Näitä molempia valosarjoja löytyy kyllä kauppojenkin valikoimista mutta kivahan se on tehdä itsekin.

cof

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...