Blogit
Luukku 7: Hamahelmillä joulua

Luukku 7: Hamahelmillä joulua

Hama helmet ovat monella pienelle askartelijalle tuttu juttu. Hama helmet ovat jälleen nousseet trendikkäiksi askartelumateriaaleiksi, ja kauppojen hyvllyissä on hyvät valikoimat. Itse en lähtisi sekoittamaan keskenään aitoja Hamahelmiä ja kopioita.

Perheen pienimmät ovat tosi näppäriä hama helmien kanssa. Isommat askartelijat voivat käyttää apuna pinsettejä, silloin helmet eivät pyöri pitkin lattioita. Mallia on helppo seurata vaikka viivotinta apuna käyttäen.

Joulukotia voi koristella hama tähdillä, lumihiutaleilla, tehdä mukialusia ja jääkaappimagneetteja.
Hamahelmistä voi tehdä jopa 3D kuvia ja piparkakkutaloja ja muita esineitä. Mahdollisuuksia on siis monia ja tonttuaiheisia kuvia on monessakin paikassa.

Ohessa linkki mistä löytyy lisää malleja. https://fi.pinterest.com/pin/415808978080611280/

Teimme mm. valokatkasijan ympärille tontun, mukinalusia ja avaimenperiä. Pinterestistä löytyi kiva tontu kuva jota vähän muokkasimme.
Kun helmet on laitettu pohja alustaan silitä silitysrautaa käyttäen vielä eli paistaa työ kokoon. Hama helmien paketissa on silitysraudan lämpötila merkitty ja sitä kannatta noudattaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...