Blogit
Luukku 8: Kierrätystonttu

Luukku 8: Kierrätystonttu

Joulun tonttuaskartelu syntyy vanhoista parittomista sukista. Lähestulkoon jokaisessa kodissa on ns. pesukoneen syömiä parittomia sukkia. Monesti mietitään mitä näille sukille voisi tehdä? Riihirinteen kierrätystonttuja niistä saa tosi näppärästi.

Tarvitset
– 2-3 paritonta sukkaa.
– parta-ainesta johon käy vaikka pumpuli, hahtuva, naavaa
– hiusaineksiksi käy purettu lanka, juuttinaru tai vastaava.
– pari kumilankaa tai ponnaria.
– täytteeksi riisiä.
– hattuosan kovikkeeksi lankarullan tötteröita tai styroksinen kartio.

Leikkaa valkoinen tennissukka kantapään kohdalta poikki. Täytä sukka riisillä ja solmi kumilangalla kiinni. Ota yläosasta nenäosio ja kiristä kumilangalla kiinni.

Leikkaa mekko toisesta sukasta ns. varsiosasta. Pue mekko niin, että se mukailee nenän alaosaa. Liimaa hattu kartio kiinni. Leikkaa seuraavaksi hiippalakki kolmannesta sukasta, joka passaa värien puolesta lakiksi.
Leikkaa sukasta kärkiosa pois ja liimaa hiippalakkiosa paikoilleen niin että se mukailee nenän yläosaa.(Eli resoriosa tulee nenän yläpuolelle.) Sulje hiippalakki joko pätkällä narua tai kumilangalla.

Viimeistele joko parralla tai tee tontulle letit.(Mikäli laitat letit kiinnitä ne ennen hiippalakin liimaamista paikoilleen.) Pienet ohkaiset jalatkin voit tehdä joko trikooputkesta tai paksusta piippurassista sekä huovan tai nahan palasesta kengät.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...