Blogit
Luukku 10: Tyttöjen juttuja

Luukku 10: Tyttöjen juttuja

Trikoo-ompelijana tilkkulaatikossa on jos jonkinlaista tilkkua ja suiropalaa. Poiskaan ei niitä viitsisi heittää mutta mitä niistä tekisi? Silloin muistin pinterestin kuvan, jossa oli pikkutyttöjen ponnareita ja rusetteja.

Et tarvitse kuin pienen palan kangasta, ponnareita tai pyöreää kuminauhaa. Muutama tikki ja ponnari on valmis.
Rusetin voi laittaa myös pantaan/solkeen ja se onnistuu myös tosi näppärästi. Pinniin ja pantaan kiinnitys onnistuu muutamalla pistolla tai tipalla kuumaliimaa.

Leikkaa noin 15×10 cm pala. Taita tilkku kaksinkerroin pituussuunnasta. Ompele lyhyet päät kiinni ja alareunat siten että keskelle jää pieni aukko. Käännä oikeinpäin. Laita kuminauha tilkun keskelle ja tee kankaaseen solmu, siten että kuminauha jää keskelle. Kiristä rusettiosaa napakasti molemmista päistä.

Vauhtiin kun pääsee niin näitä valmistuu hetkessä. Näitä voi tehdä vaikka koulukavereille tai valmistaa joululahjoiksi.

Muistutuksena pikku ompelijoille. Muistakaa kysyä äidiltä lupa, etteivät mene äidin tunika kankaat pompuloihin. Ja tilkkuhan on hyvä ottaa kankaan reunasta eikä keskeltä kangasta. Muistaakseni olen joskus itsekin löytynyt kankaita, jossa on kankaan keskeltä pieni pala pois.

Tähän työhön ei välttämättä tarvita edes ompelukonetta, koska muutaman piston voi tehdä ihan käsinkin. Ja hifistely on aina sallittua se tekee rusettiponnarista aina uniikin.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Rauha kaupunkien välille

Rauha kaupunkien välille


Rauha kaupunkien välille

Haapajärvi-päivät ovat olleet kesän perinteinen tapahtuma useiden vuosien ajan, mutta kesän 1982 Haapajärvi-päiviin liittyi erikoinen tapahtuma. Haapajärven museoalueella allekirjoitettiin nimet asiakirjaan, joka oli itse asiassa Haapajärven kaupungin ja Jämsän kaupungin välinen rauhansopimus...

Kaikki nämä vuodet

Kaikki nämä vuodet


Kaikki nämä vuodet

Nuori äiti käy nukkumaan. Pieni tyttölapsi nukkuu omassa vuoteessaan vanhempien vuoteen vierellä. Äiti polvistuu rukoilemaan iltarukousta, niin kuin jokainen ilta. Tai melkein jokainen. Nuoruudessa oli sellaisia iltoja, ettei omatunto sallinut polvistua Suuren edessä. Häpeä poltteli sisintä ja...

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...