Uutiset
Nauti ilotulituksesta turvallisin mielin

Nauti ilotulituksesta turvallisin mielin

Vuodenvaihde saa ihmiset juhlatuulelle. Ilotulitus kuuluu juhlien perinteeseen ja oikein tehtynä tuo iloa ja väriä iltaan.

Ilotulitteiden vääränlaisesta käyttämisestä aiheutuu helposti käyttäjille tai muille elinikäisiä vammoja. Sairaaloiden silmäpoliklinikat täyttyvät liian usein potilaista, joiden vammat ovat peräisin ilotulitteista.

Käyttämällä tervettä järkeä ja noudattamalla viranomaisten ohjeita vähennät riskejä.

1) Ilotulitteiden paukuttelu on sallittua vain uuden vuoden aattona klo 18 – 02.

2) Ilotulitteita ei saa käsitellä juopuneena.

3) Älä luovuta ilotulitteita alaikäisten tai päihteiden vaikutuksen alaisten käytettäväksi. Alaikäiset eivät saa pitää hallussaan ilotulitteita. Aikuinen: älä hanki ja anna ilotulitteita alaikäiselle lapselle.

4) Muista hyvät käytöstavat ja ota muut huomioon. Valitse ilotulitteiden käyttöpaikka siten, ettei se aiheuta vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille eikä muullekaan omaisuudelle, eikä kohtuutonta haittaa esim. metelistä kärsiville ihmisille tai koti- ja lemmikkieläimille.

5) Suojalasien käyttö on pakollista. Lue ilotulitteen käyttöohjeet ja noudata niitä. Poistu ohjeiden mukaisesti tuotteen luota turvalliselle etäisyydelle.

6) Älä koskaan sytytä ilotulitetta kädessä. Käytä rakettitelinettä, jonka voi hankkia ilotulitteiden myyntipisteistä. Pidä riittävä etäisyys raketteihin, jotka ovat syttyneet ja lähdössä kohti taivasta.

7) Älä laukaise ilotulitteita asuinrakennuksen parvekkeelta.

8) Älä sytytä sisätiloissa ulkokäyttöön tarkoitettuja ilotulitteita. Polta myös sädetikut ulkona äläkä laske juuri palanutta tikkua syttyvälle alustalle.

9) Älä muuntele tai yhdistele millään tavalla kaupasta ostettuja tuotteita. Jos tuote ei toimi, odota vähintään 10 minuuttia. Älä käytä viallisia tai toimimattomia tuotteita, vaan palauta ne ostopaikkaan.

10) Lapsien ei pidä kerätä räjähtäneitä tai räjähtämättömiä ilotulitteita vaan jättää se vanhempien tehtäväksi.

Turvallista uutta vuotta 2018!

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...