Uutiset
Päiväkoti Kartanolle ympäristöpalkinto

Päiväkoti Kartanolle ympäristöpalkinto

Tutkiva, kokeileva ja käytännönläheinen ympäristökasvatus toivat päiväkoti Kartanon vuorohoitoyksikölle ympäristöpalkinnon.

Palkinnon myönsivät yhdessä Haapajärven kaupunki, Haapajärven seurakunta ja Haapajärvi-Seura. Se luovutettiin 17.12. seurakunnan joulujuhlan yhteydessä.

– Tunnustuksen saaminen on iso ja merkittävä asia meille, totesi päiväkodin johtaja Anu Sippola kiitospuheessaan.

Palkitsemisperusteiden mukaan päiväkoti tarjoaa lapsille tutkivaa, kokeilevaa ja käytännönläheistä ympäristökasvatusta. Raati arvosti myös sitä, että sukupolvien vuorovaikutus toimii päiväkodin arjessa.

– Teemme pitkäjänteisesti tavoitteellista ja suunnitelmallista työtä, Sippola kertoi päiväkodin ympäristökasvatuksesta.

Päiväkoti Kartano on luontopäiväkoti. Siellä tehdään säännöllisesti mm. luontoretkiä, joissa tutustutaan eläimiin ja kasveihin, ulkoillaan joka säällä, kierrätetään sekä askarrellaan kierrätys- ja luonnonmateriaaleista.

Kuvateksti: Palkinnon luovuttivat Haapajärvi-Seuran ympäristötoimikunnan sihteeri Sinikka Laajala ja puheenjohtaja Taina Ruhala ja sen vastaantottivat päiväkoti Kartanon johtaja Anu Sippola yhdessä lastentarhanopettajien Pia Kinnusen ja Marja Törmäsen kanssa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...