Uutiset

Reisjärven yrittäjäpalkinnot Hetkelle ja Liikaselle

Reisjärven Yrittäjät ry. jakaa vuosittain sekä Vuoden Yrittäjä- palkinnon että Betoni-Yrittäjä-palkinnon. Vuoden Yrittäjä 2017 on Hius- ja Kauneuspalvelu Hetki Anne Paavola, Eveliina Niinikoski, Erja Pesola ja Heli Hollanti ovat palvelualttiita ja aina valmiina osallistumaan kaikkiin yhteisiin projekteihin.

Yrittäjäyhdityksen perustelujen mukaan hetki tuo piristystä kylämaisemaan. Naisten ammattitaito on alansa huippua ja heidän yhteinen suuntansa on vahvasti eteenpäin.
Betoni-Yrittäjä palkinto luovutetaan henkilölle, joka on tehnyt mittavan elämäntyön reisjärvisenä yrittäjänä ja vaikuttanut työllään kuntamme elinkeinoelämään positiivisella tavalla.

Jorma Liikanen täyttää palkinnon kriteerit kirkkaasti, onhan hän toiminut noin kymmenen reisjärvisen lapsen kätilönäkin uransa alkuaikoina.
Hän on työskennellyt yrittäjänä Reisjärvellä 40 vuotta. Ensin taksialalla, sitten ensihoitajana, minkä vuoksi hänen työnsä on vaikuttanut – ja vaikuttaa edelleen kuntalaisten elämään aivan erityisellä tavalla.

Liikasen ura käynnistyi 1970-luvun alussa, jolloin hän juuri armeijasta päästyään sai töitä taksirenkinä. Koska ala tuntui omalta, Liikanen päätyi ostamaan Aino Kokkoselta vapautuneen taksiluvan vuonna 1977.

Kaksi vuotta myöhemmin Liikanen osti osakkuuden myös Reisjärven Sairaskuljetus Oy:stä, jonka muut osakkaat olivat Johannes Mattila ja Olli-Matti Kaipinen.
Vuonna 1981 Liikanen luopui taksista ja myi lupansa Aimo Marjamaalle keskittyen täysin ambulanssin mukanaan tuomiin haasteisiin. Vuodesta 1995 Liikanen on omistanut Reisjärven Sairaskuljetuksen yksin.

Alkujaan ambulanssin kuljettajilta ei vaadittu muuta osaamista kuin ensiapukurssin käyminen, mutta 80-luvun alussa alalla toimivia ihmisiä alettiin kouluttaa sitä mukaan, kun alan pätevyysvaatimukset nousivat.

Liikanen hankki alan koulutusta niin 80- kuin 90-luvuilla, kunnes 1999 valmistui lähihoitaja/ensihoitajaksi, mikä nosti Liikasen ammattitaidon ja yrityksen palvelukyvyn ihan uudelle tasolle.

Liikanen piti aina kunnia-asianaan sitä, että hänen ambulanssinsa välineet olivat kunnossa ja henkilökunta koulutettua.

Vuonna 2012 Ensihoidon järjestämien siirtyi sairaanhoitopiirien vastuulle, mikä teki Reisjärven Sairaskuljetus Oy:n toiminnan lähes mahdottomaksi. Lopulta, vuonna 2014, pitkän pyristelyn jälkeen Liikanen joutui luopumaan viimeisestäkin ambulanssistaan.
Yritys on kuitenkin edelleen olemassa ja Liikanen vastaa edelleen esimerkiksi Reisjärven terveyskeskuksen happijärjestelmästä ja huolehtii näin ollen edelleen monien reisjärvisten turvallisesta hoidosta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...