Uutiset

Työttömyysaste Haapajärvellä 8,4 prosenttia

Haapajärvellä työttömyysaste oli marraskuun lopussa 8,4 prosenttia. Työttömien määrä on hieman noussut lokakuusta (8,2 %), mutta vuoden takaiseen verrattuna työttömyys on vähentynyt 17 prosenttia.

Tieto käy ilmi Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston tilastoista.

Työttömiä työnhakijoita oli Haapajärvellä marraskuun lopussa 262 ja avoimia työpaikkoja oli työvoimatoimistossa 14 kappaletta. Marraskuussa 2016 työttömiä työnhakijoita oli 317.

Alle 25-vuotiaita työnhakijoita oli 35 eli 13,36 prosenttia työnhakijoista. Määrä on hieman alle Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueen keskiarvon (15,09 %).

Sen sijaan tilanne yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden kohdalla tilanne oli vertailualuetta vaikeampi. Haapajärvellä näitä iäkkäämpiä työnhakijoita oli vajaa seitsemän prosenttia enemmän  (40,46 %) kuin ELY-keskuksen alueella keskimäärin (33,59 %).

Pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita määrä (24,05 %) on puolestaan lähes kahdeksan prosenttia vähäisempi kuin keskimäärin (31,84 %).

Haapajärven lähikunnista vain Riesjärvellä oli alhaisempi työttömyysaste. Työttömien osuus työvoimasta oli 6,7 prosenttia ja työttömiä työnhakijoita 79. Avoimia työpaikkoja ei ollut tarjolla marraskuun lopussa ainuttakaan.

Pyhäjärvellä työttömyysaste oli 10,8 prosenttia, Kärsämäellä 11,1 ja Nivalassa 9,7.

Pohjois-Pohjanmaalla työttömyys laskee

Pohjois-Pohjanmaalla työttömien määrä oli lähes 4 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) mukaan alueen kunnissa oli marraskuun lopussa lomautetut mukaan lukien 21 800 työtöntä työnhakijaa, joista miehiä oli 12 100 ja naisia 9 700.

Työttömien määrä väheni viime vuoden marraskuuhun verrattuna 3 900:lla (-15 %). Työttömien miesten määrä väheni 17 %:lla ja naisten määrä 14 %:lla edellisvuodesta. Lokakuusta työttömien määrä sen sijaan oli lisääntynyt hieman (200).

Myös alle 25-vuotiaiden työttömyys on laskenut vuoden takaisesta tilanteesta. Marraskuun lopussa nuoria alle 25-vuotiaita oli työttömänä 3 300, mikä on noin 900 vähemmän (-22 %) kuin vuosi sitten.

Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 7 300, mikä on 850 (-10 %) vähemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Pitkäaikaistyöttömiä oli marraskuun lopussa 6 900, joista miehiä 4 000 ja naisia 2 900. Pitkäaikaistyöttömiä oli lähes 1 100 vähemmän (-13 %) kuin vuotta aiemmin; miesten määrä väheni noin 650:llä ja naisten määrä hieman yli 400:lla edelliseen vuoteen verrattuna.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari

Haapajärveltä lähtöisin olevat Samuli Ahola (30) ja Viola Kantola (27) aloittavat K-Supermarket Haapajärven kauppiaina marraskuun alussa. Samuli on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lisäksi hän on valmistunut K-ryhmän kauppiasvalmennuksesta keväällä 2018. Molemmilla on kokemusta...

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...