Uutiset
Kouluterveyskysely lisäsi huolta tytöistä

Kouluterveyskysely lisäsi huolta tytöistä

Haapajärven yläasteen rehtori Jari Nahkanen on lukenut tuoreen kouluterveyskyselyn tarkkaan. Hän vakuuttaakin, että PISA-tutkimuksen ohella se on hänelle ja opettajakunnalle tärkein työkalu.
– Esille nouseviin huolenaiheisiin pyritään tarttumaan mahdollisimman pian. Kyselyä käsitellään niin henkilökunnan, vanhempien kuin oppilaiden kanssa jo tammi-helmikuun aikana.
Haapajärvellä maksulliseen kouluterveyskyselyyn on osallistuttu vuodesta 2006 lähtien, joten vertailupohjaa on pitemmältä ajalta. Aikaisempina vuosina rehtori on joutunut olemaan huolissaan pojista, mutta nyt häntä huolettavat tytöt.

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...