Urheilu
Tero Seppälästä Keski-Pohjanmaan vuoden urheilija

Tero Seppälästä Keski-Pohjanmaan vuoden urheilija

Haapajärvinen 22-vuotias ampumahiihtjä Tero Seppälä palkittiin maakunnallisessa Keski-Pohjamaan urheilugaalassa vuoden urheilijana. Urheilugaalassa palkittiin yli 40 ansioitunutta urheilijaa, valmentajaa, seuravetäjää, taustavoimia lajeista ja kunnista.
Tero Seppälä on ampumahiihdon suurlupaus, joka valittiin juuri olympiajoukkueeseen. Seppälä menestyi viime kaudella nuorten MM-kisoissa ja nousi miesten maajoukkueen vakiokokoonpanoon alkutalven näyttöjen perusteella. Hän on kerännyt alkukauden aikana 44 mc-pistettä kolmesta osakilpailusta. Paras sijoitus oli joulukuun alusta Hochfilzenin pikakilpailun 24. sija.
Seppälä on ensimmäinen ampumahiihtäjä, joka on Keski-Pohjanmaalla yltänyt vuoden urheilija -titteliin. Tunnustus jaettiin jo 50. kerran.
Tero Seppälä nousu nimettiin myös vuoden läpimurrroksi.

Elämänura-palkinto myönnettiin tällä kertaa poikkeuksellisesti kahdelle pitkäaikaiselle urheilun ja liikunnan vaikuttaja-persoonalle. Tunnustuksen saivat naisvoimistelun ja esittävän liikunnan saralla elämäntyön tehneen kokkolalaisen Eila Pohjosen sekä haapajärvisen hiihtomies Paavo M. Petäjän.
Haapajärven Kiilojen Paavo M. Petäjä on tehnyt työtä hiihdon puolesta aina 1970-luvun alusta hiihdon kaikilla tasoilla: paikallisessa hiihtoseuratoiminnassa, hiihtopiirin puheenjohtajana, Suomen Hiihtoliiton johtokunnassa ja puheenjohtajana sekä kansainvälisellä tasolla maastohiihdon sääntöasiantuntijana ja kilpailuolosuhteiden mm. ratojen homologoinnin kehittäjänä.
Petäjä on nimetty Keski-Pohjanmaan Hiihdon kunniapuheenjohtajaksi 2004 vuodesta lähtien.

45-vuotisjuhliaan viettänyt Keski-Pohjanmaan Urheilun Tukijat palkitsi stipendein Julia Kivisen, Tiia Olkkosen ja Miska Poikkimäen.
Keskipohjanmaa-lehden myöntämän kultamitalin sai painonnostaja Milko Tokola, hopeakorun hiihtäjä Tiia Olkkonen, hopeamitalin hiihtäjä Miska Poikkimäki sekä tunnustuspalkinnon Halsuan Toivon B-poikien SM- joukkue.
Kuntien ehdottamista vuoden urheilu-/liikuntateoista palkittiin Haapajärven maakuntaviestivoitto Vetelissä.

Kuva: Jarmo Eronen

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Viikonlopun tulossatoa


Viikonlopun tulossatoa

Suunnistus Iltarastit (Yö) Sievi 31.8. A-rata 5 km : 1) Toni Alasuvanto KJ 26.02…4) Teemu Vedenpää Rastiimi 31.19…12) Johanna Tiitto Rastiimi 39.57 13) Katariina Tiitto Rastiimi 40.41. B-rata 3.2 km: 1) Antti Kangas HU 23.15…15) Alena Ryda Rastiimi 1.00,55 15) Eila Tiitto Rastiimi...


Yläasteen väki kisaili


Yläasteen väki kisaili

Yläasteen yleisurheilukilpailut 4.9.2018 Ronkaala TULOKSET Pojat 100 m finaali: 1) Amirali Mohammadi 12,2, 2) Niklas Niskanen 12,4, 3) Leevi Sippola 12,8, 4) Simon Loliong 13,4, 5) Yasin Haidari 13,9, 6) Tuomas Jaakonaho 13,9, Kilpailun ulkopuolella: Sajad Husseini 13,2. Pojat 800 m: 1)...

Alakoulujen yleisurheilukilpailut

Alakoulujen yleisurheilukilpailut


Alakoulujen yleisurheilukilpailut

Haapajärven alakoulujen Yleisurheilukilpailut käytiin maanantaina 3.9. Ronkaalan kentällä. Kilpailijoita oli 260. Tuloksia: Tytöt 3.- 4. lk 60 m: 1) Veera Leskelä K.J.S. 9,75, 2) Sara Reinikainen Tiitto 9,91, 3) Linnea Heikkinen K.J.S. 10,13, 4) Eevi Kaipinen Tiitto 10,21, 5) Onerva Isomaa...