Uutiset
Miniversiot viehättävät piirrosten ystäviä

Miniversiot viehättävät piirrosten ystäviä

Alun perin haapajärvinen Sonja Heittokangas tarttui kynään jo pienenä. Ala-asteelta asti hän on piirrellyt erilaisia kuvia. Tällä hetkellä hänen piirustuksensa keräävät ihastelua ja tykkäyksiä Instagramissa.
-Olen piirtänyt pienestä asti. Minusta on todella mukavaa, kun saa itse tehdä oman näköisiä kuvia. Vielä mukavampaa on, kun joku muukin pitää niistä, kertoo Heittokangas.
Heittokankaalla on aivan omanlainen tyylinsä piirtää, mutta siitä löytyy myös vivahde japanilaista sarjakuvanpiirtotyyliä, mangaa.
-Olen ala-asteelta asti piirtänyt enemmän ja vähemmän manga-tyylillä. Kuitenkin vasta yläasteella rupesin lukemaan manga-sarjakuvia, Heittokangas toteaa.
Myös musiikki toimii Heittokankaalle inspiraation lähteenä, sekä auttaa häntä keskittymään paremmin. Sen takia musiikki rullaa usein piirtäessäkin taustalla.
-Piirtämiseni on syklittäistä. Välillä saatan piirtää monta kuvaa päivässä, mutta välillä menee pitkän aikaa, etten piirrä mitään. Monenlaisia kuvia olen piirtänyt, julkisuuden henkilöiden muotokuvista omiin ajatuksiini. Suosikkipiirrokseni tällä hetkellä on piirtämäni Antti Tuiskun muotokuva.

Eniten julkisuutta ovat keränneet Putouksen sketsihahmoista piirretyt miniversiot, joita Heittokangas rupesi piirtämään vuosi sitten. Miniversiot löytyvät Heittokankaan Instagramista, nimellä drawingsbysonjah.
– Miniversioiden piirtäminen lähti siitä, kun viime vuonna sketsihahmo-kilpailusta tippui Hansvilivili. Päätin piirtää hänestä miniversion, jonka jaoin Instagramiini. Hansvilivilin jälkeen päätin piirtää muutkin sketsihahmot.
– Lähetin piirroksistani kopiot Putouksen tuotantotiimille, ja sain vastalahjana viime kauden Putous-näyttelijöiden nimikirjoitukset, Heittokangas kertoo.
-Monesti minulle käy siten, että kun piirrän miniversioilleni erilaisia ilmeitä, huomaan itsenikin ilmeileväni samalla tavalla. Uskon kuitenkin, etten ole ainoa piirtäjä, jolla on tällainen ongelma, Heittokangas naurahtaa.
Heittokankaan piirtämät miniversiot ovat saaneet jo enemmänkin julkisuutta, kun Ernest Lawson, Mikko Penttilä sekä Pilvi Hämäläinen jakoivat taideteokset omille sivuillensa instagramissa. Heittokangasta haastateltiin myös uutiskanava MTV3:n sivuille.
-Tuli pieni shokki ja epätodellinen olo, kun sain viestiä, että minusta halutaan tehdä juttu MTV3:n sivuille. Samalla sain todella monia uusia seuraajia instagramiini, Heittokangas sanoo.
Heittokangas opiskelee tällä hetkellä Haapaveden opistolla nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Heittokankaalle piirtäminen on tähän asti pysynyt vain harrastuksena, mutta tulevaisuudesta ei vielä tiedä.
-Joskus työn tekeminen voi johtaa hienoonkin lopputulokseen, niin kuin nyt. Koskaan ei tiedä mitä vastaan tulee, Heittokangas naurahtaa.

Tässäpä linkki MTV:n sivulla olevaan juttuu.

https://www.mtv.fi/viihde/ohjelmat/putous/uutiset/artikkeli/suomalaistaiteilija-piirsi-uudet-putous-hahmot-omalla-tyylillaan-huikea-lopputulos/6740178#gs.RPUhHAQ

Teksti ja kuvat: Tiia Ahmaoja

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...