Uutiset

Poliisi sai kiinni ”valepoliisit”

Poliisi tiedotti aikaisemmin 5.12.2017 tapahtuneesta ”valepoliisijutusta”, missä poliisina puhelimessa esiintynyt mies onnistui huijaamaan haapajärviseltä vanhemmalta naishenkilöltä 6ı100 euroa rahaa. Rahat siirrettiin rahansiirtofirman kautta toiselle tilille, mistä ne nostettiin saman tien. Tapausta on tutkittu virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Tutkittavana on ollut myös toinen vastaava samana iltana tapahtunut yrityksen asteelle jäänyt teko, missä toiselta haapajärviseltä naiselta yritettiin saada pankkitunnuksia poliisina esiintyen.

Haapajärven tutkintaryhmä on saanut selvitettyä pääpiirteissään tapaukset. Molemmissa tapauksissa ovat tekijät samoja. Kaikki kolme tekijää ovat 1980- ja 1990-luvuilla syntyneitä miehiä, jotka asuvat Etelä- ja Pohjois-Savossa. Yksi tekijöistä on ollut vangittuna ja toinen kiinniotettuna asian johdosta.

Kolmas henkilö on edelleen kateissa ja poliisin etsintäkuuluttama. Tätä etsintäkuulutettua henkilöä on tavoiteltu jo tutkinnan alkuvaiheesta lähtien, koska rahat menivät hänen tilille, mutta häntä ei ole löydetty etsinnöistä huolimatta.

Muut epäillyistä ovat selvinneet pitkällisen tutkinnan jälkeen ja ensimmäinen kiinniotto tehtiin vasta yli kuukauden kuluttua teosta. Jokaisella epäillyllä on runsaasti rikostaustaa erityisesti erilaisista petosrikoksista. Kiinni saadut henkilöt ovat selvittäneet kuulusteluissa kutakuinkin yhteneväisesti tapahtumien kulun. Rikoksella saadut rahat oli ehditty hävittää ”juomiseen ja elämiseen”, kuten toinen epäillyistä kertoi kuulustelussaan. Tämänhetkisen tutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että teko on suunnitelmallisesti tehty.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä, kunnes viimeinenkin epäillyistä saadaan kiinni ja kuultua asiaan. Asia siirtyy tämän jälkeen syyteharkintaan ja aikanaan käräjille. Törkeän petoksen yrityksestä on säädetty seuraamukseksi neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...