Blogit
Varikset

Varikset

Varhaisella aamukävelyllä koiruuksen kanssa. Vaikka on vasta helmikuun alkua, ilmassa on jo kevään enteitä. Jalkakäytävällä varisporukka on löytänyt jotain nokittavaa. Pentti-beagle tekee kaikkensa, jotta pääsisi sekaan sakkiin.

Mutta turhan yrityksen ja epäonnistumaan tuomitun syöksyn jälkeen, koira joutuu luopumaan. Varikset pelmahtavat voitonriemuiseen lentoon ja joudun muistuttamaan karvakaverilleni, ettei sinulla ole siipiä.

Tuo ajatus siivettömistä jää kaivertamaan mieltäni. Miten paljon meitä elämän siivettömiksi leikkaamia onkaan. Niitä, jotka jossain vaiheessa ovat olleet täynnä unelmia, valmiina ottamaan paikkansa tässä kilpajuoksussa. Suunnitelmissa on ollut hurjia seikkailuja, matkoja tuntemattomille alueille, maailmoja syleilevää ystävyyttä ja rakkautta.

Mutta sitten onkin havahtunut siihen, että makaa haaksirikkoutuneena yksinäisyyden saaren kivisellä rannalla. Yhtään laivaa ei ole näköpiirissä. Siivet on typistetty , vain kipu muistuttaa niiden joskus olleen olemassa. Aallot lyövät rantaan kuin illkkuen; tänne olet tuomittu jäämään ikuisesti!

Miten usein me ohitamme matkalla siivettömän ja murjotun kulkijan. On niin kova meno itsellä päällä, ettei ole aikaa pysähtyä. Ja kuitenkin, yksikin ystävällinen sana, hymy vieraalle, voi merkitä toiselle valonpilkahdusta pimeän keskelle. Se voi auttaa siivetöntä jatkamaan taas kappaleen matkaa eteenpäin.

Meistä ei tarvitse tulla varisporukkaa, joka nokat veressä tappelee siitä, kuinka saisi itse suuremman osuuden yhteisestä leivästä. Maailma kuuluu kaikille, ei vain niille, joilla on valtaa, suuret ja kiiltävät saappaat polkemassa pieniä ja heikkoja.

On vain kiinni hyvästä tahdosta ja inhimmillisyydestä, jotta kaikilla on edelleen mahdollisuus unelmoida ja saada siipiensä alle armahtavaa ja parantavaa tuulta. Maan hiljaistenkin.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...