Uutiset
Vuoden kanttori soittaa ihmisiä

Vuoden kanttori soittaa ihmisiä

– Minulla on parisataa kuorolaista, vuoden kanttoriksi 2018 valittu Ismo Savimäki kertoo.
Kanttorin opintojen tavoitteena hänellä oli, että voisi linnoittautua urkuparvelle rauhassa, niin ettei kukaan häiritse eikä ehkä kuuntelekaan. Loppujen lopuksi kävi aivan toisin.
– Huomasin miten mukava on tehdä töitä ihmisten kanssa ja miten hieno ihmisääni on soittimena.
Haapajärveltä maailmalle lähteneen Savimäen työpaikka, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta antaa tähän hyvät puitteet. Seurakunnassa on kuusi kanttoria ja työtehtävissä voidaan joustaa jokaisen mielenkiinnon mukaan.
Perinteisen seurakuntamuusikon töiden rinnalle Savimäen pääasialliseksi tehtäväksi on noussut eräänlainen kuorokoulu.

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...