Uutiset
Ikkunoita Satulaaksoon

Ikkunoita Satulaaksoon

Valtakunnallista Varhaiskasvatuspäivää vietetään tänään torstaina. Koko viikko on samalla Varhaiskasvatus tutuksi -teemaviikko kuntapäättäjille. Teemaviikon tavoitteena on tuoda kuntavaltuutetut varhaiskasvatuksen toimipisteisiin tapaamaan henkilökuntaa ja lapsia sekä vaikkapa lukemaan oman lapsuutensa satusuosikkeja.
Haapajärvellä päiväkoti Satulaakso houkuttelee paitsi kuntapäättäjiä myös muita kuntalaisia ikkunatempauksellaan.
– Päiväkotimme päätti tänä vuonna juhlistaa varhaiskasvatuksen teemapäivää sekä lasten toivepäivän muodossa että avaamalla hiukan arkeamme ja toimintaamme ohikulkijoille ja lähiympäristössä liikkuville, lastentarhanopettaja Riikka Selkänen kertoo.
– Olemme yhdessä lasten kanssa maalanneet ja sommitelleet yhteensä viisi talomme ikkunaa, eli yksi ikkuna jokaista laaja-alaisen osaamisen/oppimisen aluetta kohti.
Aiemmin Satulaakson väki on muun muassa järjestänyt heijastinkampanjan kaupungilla kiertäen. Lapset ja hoitajat jakoivat heijastimia ja muistuttivat niiden tärkeydestä.
Valtakunnallisesta Varhaiskasvatuspäivästä vastaa Lastentarhanopettajaliitto. Sen teemana vuonna 2018 jatkuu Pedagogiikan aika. Teemalla korostetaan muun muassa varhaiskasvatuksen laaja-alaista osaamista ajattelun ja oppimisen, kulttuurisen osaamisen, itsestä huolehtimisen ja arjen taitojen, monilukutaidon sekä tieto- ja viestintäteknologian osaamisen näkökulmista.

Satulaakson ikkunoihin voi tutustua viikon verran osoittessa Puistokatu 75.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...