Uutiset
Koko perhe ulos liikkumaan!

Koko perhe ulos liikkumaan!

Angry Birds Go Snow-kiertue pysähtyy yhtenä kuudesta valtakunnallisesta tapahtumasta Ylivieskassa tulevana sunnuntaina. Änkkärihenkiset koko perheen talviliikuntatapahtumien taustavoimina ovat Suomen Latu jäsenyhdistyksineen sekä peliyhtiö Rovio.
Ylivieskassa järjestettävä lumirieha on viimeisin tänä talvena maassamme. Tätä ennen ympäri maailmaa tunnetut hahmot ovat innostaneet talviliikunnan riemuihin Hollolasssa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Nurmijärvellä ja Seinäjoella.
Ylivieskan tapahtuman päätoimijoina ovat Maaselän Latu ja Ylivieskan Latu ja yhteistyössä Ylivieskan kaupungin liikuntatoimen kanssa. Tapahtumapisteitä on pitkälti toistakymmentä.

Angry Birds Go Snow -tapahtumien tavoitteena on innostaa ja liikuttaa lapsia sekä heidän perheitään iloisella ja monipuolisella tavalla. Toiminta on erityisesti suunnattu 6 – 10-vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan vauvasta vaariin. Tärkein tavoite ovat punaiset posket lasten ja varttuneiden hymyilevillä kasvoilla. Angry Birds -teema on mukana tapahtumien ilmeessä ja toiminnoissa.

Närhitiellä, Ylivieskan Liikuntakeskuksessa järjestettävässä talvitapahtumassa kaikenikäiset pääsevät kokeilemaan uudenlaisia lumileikkejä ja -pelejä: ampumaan jättiritsalla possuja, kokeilemaan lumikenkiä ja erilaisia hiihtotemppuja sekä tutustumaan ja testaamaan osaamistaan eri talviliikuntavälineillä. Osallistujia innostetaan myös rakentamaan lumiukkoja ja kokeilemaan lumenveistoa lumenveistäjä Kiia Aihkisalon opastuksella!

Tapahtuma on maksuton mutta käteistä kannattaa varata mukaan sillä nuotiokioskissa on herkkuja myynnissä. Lisätietoja Suomen Ladun, Ylivieskan Latu ry:n ja Maaselän Latu ry:n verkkosivuilla.

Jättiritsa.

Toimintapisteitä ovat mm:

Hiihto: hiihtoleikkejä, ladulla hiihtoa ja muutamia hyppyreitä. Tapahtumassa lainattavana jonkin verran suksia, sauvoja ja monoja, mutta kannattaa ottaa myös omia välineitä mukaan.

Lumikenkäily: lainattavana sekä lasten että aikuisten lumikenkiä. Tapahtuma-alueella saa ohjausta lumikenkäilyyn ja pääsee testaamaan niillä kävelyä.

Ritsat: Angry Birds jättiritsoilla pääsee ampumaan pehmohahmoja.

Lumenveisto: Liittyy Suomen Ladun 80 -vuotisjuhlakampanjaan Ulkona kuin lumiukko. Tapahtuma-alueella on valmiita lumenveistoaihioita joista pääsee veistämään lumiukkoja tai muita hahmoja. Ohjaajana mm. lumenveistäjä Kiia Aihkisalo.

Keppihevosrata: radalla on lainattavia keppihevosia, mutta voi tuoda myös oman ratsun. MLL Ylivieska

Geokätköily: Mielenkiintoinen Angry Birds aiheinen geokätköilyrata harjoituskätköillä. Lainattavana gps laitteita ja paikanpäällä ohjausta geokätköilyyn.

Maastöpyöräily: lainattavana sekä lasten että aikuisten läskipyöriä ja harjoitusrata läskipyöräilyn kokeiluun.

Mäenlasku: Valvottu mäenlaskurinne ja pienille lapsille tarkoitettu kourumäki. Lainattavan jonkin verran liukureita, mutta voi tuoda myös omia liukureita. Tapahtuaikana ei käytetä pulkkia ja rattikelkkoja laskuvälineinä.

Ihmiscurling: Kaksi curlingrataa, välineenä pyöreä liukuri jonka kyytiin toinen istuu ja toinen pukkaa vauhtiin tavoitteena saada pysähtymään ”pesän” keskelle. Osuuskunta PPO

Frisbeegolf: Ohjausta frisbeegolfin pelaamiseen, lainattavana kiekkoja ja irtokorit käytössä tapahtuman aikana. Ylivieskan Frisbeekarhut

Pihapelit: Kimble ja muistipeli: tutut lautapelit liikunnallisina pihapeleinä. 4H Ylivieska

Lumipuuhapiste ja tarkkuusheitto: Mukavaa lumessa touhuamista, lumilinnoja, labyrintteja, lumikakkujen tekemistä ja tarkkuusheittoa.

Luistelu: jäähallin vieressä olevalla ulkojäällä mailatonta luistelua. Luistimia ei ole lainattavana, joten varaa omat luistimet mukaan.

Lumisähly: Mukavaa sählyn pelaamista ohjatusti ulkona katusählykaukalossa.

Kalajokilaakson kaverikoirat ilahduttavat tapahtumaan osallistujia olemalla rapsuteltavana.
Redihahmo liikkuu alueella koko tapahtuman ajan ilahduttamassa kaikkia tapahtumaan osallistujia. Redi on jo perjantaina Ylivieskan Prismassa ja sinne voi tuoda Angry Birds aiheisia piirustuksia.
Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike toiminnan Kaikki liikkuu – apuvälinekärry kiertää on mukana tapahtumassa. Tapahtuman aikana lainataan kokeiltavaksi toimintavälineitä lumella ja jäällä liikkumiseen.

Teksti ja kuvat: Tapio Romppainen

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...