Uutiset

Reisjärvi rakentaa uuden alakoulun

Reisjärven kunnanhallitus päätti tiistaina esittää kunnanvaltuustolle kokonaan uuden alakoulun rakentamista Niemenkartanon koulun yhteyteen. Koulu tulee korvaamaan Leppälahden ja Kalajan alakoulut.
Mikäli valtuusto hyväksyy rakennushankkeen, lähtee kunta välittömästi kokoamaan kokonaisrakennusurakkaan tiimiä tarjouskilpailulla. Uusi koulu tehdään pikavauhtia niin, että jo ensi syksynä alakoululaiset pääsevät uuteen kouluun.
Koulun laajuus on alle 1200 neliömetriä. Sen kustannusarvio on rakennuksen osalta 2,5 miljoonaa euroa ja irtaimiston osalta 200 000 euroa. Rahoitus tehdään leasingrahoituksella eli käyttäjä maksaa leasingmaksua koulusta sen omistavalle rakennusyhtiölle, kunnes jossain vaiheessa lunastaa rakennuksen itselleen.
Reisjärven alakoulun opetus tullaan yhteisessä koulussa jakamaan kahteen opetussarjaan.
Alakoulun yhteyteen suunnitellaan myös päiväkoti, jonka rakentaminen ajoittuu aikaisintaan vuoteen 2019. Sen suunnitteluun kunnanhallitus esitää 150 000 euron suunnittelurahaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...