Uutiset
Kyläteitä kunnostetaan kesällä

Kyläteitä kunnostetaan kesällä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kunnostaa tulevana kesänä Haapajärveltä kaksi soratietä. Ensimmäiseksi työn alle tulee Aholan ja Oksavan välinen soratie. Toinen kunnostettava kohden on Autiorannalla sijaitseva Autionrannantie.

Kunnostuksessa Aholan tie pinnoite uusitaan Destian kehittämällä Remix menetelmällä, tie profiilit muotoillaan uudestaan ja tien molemmin puolin olevat ojat kunnostetaan.
Autionrannantiellä kaivetaan ojat auki, tietä kavennetaan ja sen profiili muotoillaan uudestaan.

Remix-menetelmässä tien pintakerros käsitellään kivijyrsimellä viidestä kymmeneen senttimetrin verran. Samalla saadaan rikottua mahdollinen isorakeisempi kiviaines. Vanhaan kiviainekseen lisätään vielä jonkin verran uutta ainesta, joka sitoo tien pinnan kovemmaksi kerrokseksi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Esko Peltoniemi arvio, että myönteiseen päätökseen johti ELY-keskuksen 15.6.2017 tekemä arviointikäynti Haapajärvellä ja kyläneuvoston vetoomus.
Haapajärven kyläneuvosto kävi viemässä ELY-keskukselle vetoomuksen Haapajärven kylien sorateiden kunnostamiseksi tiistaina 10.4.
Tieto kunnostustöiden aloittamisesta saatiin vetoomuksen jättämisen yhteydessä.

Kyläneuvoston vetoomuksessa esitettiin huoli sorateiden kestävyydessä lisääntyvät raskaan liikenteen alla. Myös teiden turvallisuus nostettiin esille, sillä huonokuntoisilla teillä liikkuu paljon koululaisia.
– Alkuvuodesta vielä saimme ELY-keskuksesta evästyksen, että saattehan te tulla käymään, mutta rahaa ei ole yhtään, Peltoniemi kertoo.
Siihen nähden tulosta voidaan pitää erinomaisena.

– Seuraavaksi tehdään työtä Kuona-Välioja –tien eteen, Peltoniemi lupaa.
Tämänkin soratieosuuden kunnostustarve oli esillä, mutta sille ei vielä saatu rahoitusta. Sen verran jo kuitenkin tiedetään, että lähivuosina ELY-keskus suunnittelee Väliojan kohdalla sijaitsevan asfalttiosuuden kunnostamista.

Kyläneuvoston puheenjohtaja Leila Kopola on tyytyväinen saatuun tulokseen. Hän toteaa, että soratiet ovat tällä hetkellä paikka paikoin tosi huonossa kunnossa ja välillä kuljettajat kieltäytyvät ajamasta raskaampia ajoneuvoja tietä pitkin.

Kyläneuvoston vetoomusta oli viemässä puheenjohtaja Leila Kopolan ja Kuona-Väliojan kyläyhdistyksen edustajana toimineen Esko Peltoniemen lisäksi Aholan kylä- ja järviyhdistyksen puolesta Helka Pekonen ja Autiorannan-Oksavan kyläyhdistyksen puolesta Antti Isoherranen. Kaupungin edustajana toimi Kari Kestikievari.

Haapajärvellä on avoinna muitakin suunniteltuja tiehankkeita kuten Tiitonrannan pyörätie.
– Ne edellyttävät kaupungin omavastuuosuutta ja päätökset kulkevat eri reittiä. Nyt käynnistyvät hakkeet ELY-keskus tekee omalla kustannuksellaan, Peltoniemi kertoo.
Peltoniemen mukaan kaupunki on sitoutunut kaikkien hankkeiden eteenpäinviemiseen.

Kuva: Väliojan kohdalla oleva asfalttitie luvattu kunnostaa muutaman vuoden kuluessa. Kuvaaja Esko Peltoniemi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...