Uutiset

Männistökoti Esperin tiloihin

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne on vastannut Haapajärvellä kehitysvammaisten asumispalvelusta Männistönkadulla sijaitsevassa autetun asumisen yksikössä. Nyt solmitun liiketoimintakaupan myötä kodin 10 asukasta muuttavat uuteen, Haapajärvelle vastavalmistuneeseen Esperi Koti Männistöön. Asukkaiden tapaan tuttu hoitohenkilökunta siirtyy uuteen Männistöön ja vastaavat myös jatkossa asukkaiden hyvästä arjesta.
– Kuntayhtymä on toiminut tähän asti Haapajärven vanhainkotiyhdistyksen omistamassa Männistökodissa. Haapajärven vanhainkotiyhdistys on päätynyt vuokraamaan Männistökodin Esperi Care Oy:lle, sanoo Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen kuntayhtymän johtaja Tuomas Aikkila.
– Selänne kilpailutti kehitysvammaisten tehostetun palveluasumien vuonna 2016, jonka myötä se teki puitesopimuksen myös Esperi Care Oy:n kanssa marraskuussa 2016.
Uusi, 20-paikkainen Esperi Koti Männistö tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista kehitysvammaisille ja se on suunniteltu erityisesti asiakasryhmän tarpeita ajatellen, esteettömyys etunenässä. Samassa pihapiirissä on myös tukiasuntoja.
Jokaisella asukkaalla on käytössään oma, 20 neliömetrin kokoinen asunto, jonka asukas voi sisustaa haluamallaan tavalla. Tämän lisäksi käytössä ovat yhteinen keittiö sekä viihtyisät oleskelutilat. Koti sijaitsee Männistönkadun varrella.
– Näen tällä muutoksella monta etua. Vammaispalvelut säilyvät Haapajärvellä, lähellä asukkaiden omaisia ja asukkaat saavat jatkaa palvelua tuttujen hoitajien kanssa, mutta pääsevät nauttimaan uusista, moderneista tiloista, Esperin aluejohtaja Juhana Olkkola kertoo.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...