Uutiset

Nahkanen ehdolla Itämeren komission puheenjohtajaksi

Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus esittää haapajärvistä Jari Nahkasta CPMR:n Itämeren komission puheenjohtajaksi kaudelle 2018–2020. Pohjois-Pohjanmaan liitto on Euroopan perifeeristen merellisten alueiden liiton jäsen.
Järjestön ylintä päätösvaltaa käyttää CPMR:n hallitus (CPMR Political Bureau), jossa hallituksen jäsenenä suomalaisia alueita edustaa Jari Nahkanen.
Suomalaiset maakunnat ovat mukana järjestön Itämerikomissiossa. Keskeisiä järjestön toimialoja ovat aluekehitys- ja koheesiopolitiikka, saavutettavuuteen liittyvät kysymykset, kalastus- ja meripolitiikka sekä ympäristö- ja energiapolitiikka.
Järjestöllä on huomattava asiantuntemus ja vahva asema jäsentensä edunvalvojana. Itämeren komission puheenjohtajuus ja pääsihteeriys ovat perinteisesti vuorotelleet Ruotsin ja Suomen välillä aina kahden perättäisen kaksivuotiskauden jälkeen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...