Uutiset
Puutarhan rinnalle kolmas kukkakauppa

Puutarhan rinnalle kolmas kukkakauppa

Mirva Laitila laskee, että hän on ollut kukkakaupassa töissä vuodesta 2005 lähtien.
– Kolme eri omistajaa on ollut, mutta minä vaan jatkan, hän kertoo nauraen.
Viimeksi keväällä hän sai uuden työnantajan, kun Riikka ja Tero Sikala avasivat kukkakaupan ja hautaustoimiston Kärsämäellä. Edellinen yrittäjä oli lopettanut toimintansa ja heitä pyydettiin yrittäjiksi.
– Kukkakaupan avaamisen edellytyksenä oli, että saisimme siihen hyvän työntekijän. Onneksi löytyi Mirva, jolla on pitkä kokemus ja joka tuntee ihmiset, Tero kiittelee.

Keksipisteen Kukkakauppa ja Hautaustoimisto toimii yrittäjäpariskunnan Haapajärven liikkeen alaisuudessa.
– Emme siis ostaneet yritystä Kärsämäeltä, vaan aloitimme oman liikkeen, Riikka selventää.
Samalla periaatteella liike toimii Reisjärvellä, jonne he myös saivat osaavan työntekijän. Tero myöntää, että heitä on pyydetty yrittäjiksi muillekin paikkakunnille, mutta tällä hetkellä kolmen kukkakaupan ja puutarhan yhdistelmä on riittävä.

Riikka tunnustaa, että paperityöt ovat uusien yritysten myötä lisäääntyneet. Niitä he pyrkivät Teron kanssa jakamaan. Jo pelkästään työvuorolistoissa on pähkäiltävää, kun kaikissa liikkeissä sesonki on yhtä aikaa.
Hyvänä tukena pariskunnalla on Riikan sisko Kati Mehtälä, joka työskentelee pääasiassa puutarhalla, mutta floristina rientää tuuraamaan vapaapäiviä kaikkiin kolmeen liikkeeseen.
– Aamulla pitää tarkkaan miettiä, mihin päin auton keulan suuntaa, naurahtaa Kati.

Kati ja Mirva ovat opiskelleet yhtä aikaa Kempeleessä, mutta eivät ole nähneet pariinkymmeneen vuoteen. Kati opiskeli floristiksi ja Mirva puutarhuriksi.
– Puutarhurin töitä en ole tehnyt, mutta floristin töitä sitäkin enemmän, Mirva summaa.
Hän muistelee, että ei muuta koulutusta ja työtä koskaan ajatellutkaan kuin puutarhurin. Onneksi Kärsämäeltä löytyi heti töitä kukkakaupasta.

Veihtilahden puutarhalla ja kaikilla kolmella kukkakaupalla on kohta kiivain sesonki. Puutarha avataan äitienpäiväksi ja samalla pyörähtää kevät- ja juhlakausi käyntiin.
– Tänä vuonna kevät on myöhässä ja puutarhalla se on teettänyt kovasti töitä. Lunta on ollut niin paljon, ettei kaikkia kasvihuoneita saatu ajoissa käyttöön, Riikka kertoo.
Vaikka ahtautta kasvihuoneissa onkin ollut, kasvit ja kukat ovat kasvaneet aikataulun mukaan. Omalta puutarhalta lähtevätkin ensimmäiset kesäkukkakuormat kaikille kolmelle kukkakaupalle.
Kärsämäellä asiakkaat jo kovasti odottavat puutarhan tuotteita. Yrityksen Facebook-sivujen myötä innokkaimmat viherpeukalot ovat jo tehneet kaupalle kevättaimien tilauksia.

Viherkasvit valtasivat sisustuksen
Omistajanvaihdoksen myötä Kärsämäen kukkakaupan valikoima hieman muuttui. Aiemmin myynnissä olleet luontaistuotteet jäivät pois ja tilalle tuli sisustustavaraa ja muun muassa vauvalahjoja.
– Sitä asiakkaat ovatkin ihastelleet ja kiitelleet, Mirva vakuuttaa.
Viherkasvit ovatkin nyt yksi sisustamisen trendi. Kati on huomannut, että muodissa ovat 90-luvun tutut kasvit, joita asetellaan ryhmiksi.
– Erilaisia viherkasveja ja sisustusesineitä ryhmitellään asetelmiksi. Ja amppelit ovat tulleet takaisin.
Viherkasveista suosittuja ovat muun muassa erilaiset kirjavalehtiset kasvit. Lehtien muoto ja väri on ratkaisevaa, ei niinkään kukkiminen.
– Asetelmaan voidaan lisätä kukkivia kausikukkia, joista saadaan väriä, Kati vinkkaa.
Tärkeitä ovat myös erilaiset ruukut ja astiat, joihin kasvit istutetaan. Perinteisistä punasaviruukuista on siirrytty enemmän näyttäviin ruukkuihin ja istutusastioihin.
Kun sää lämpenee, kasveilla sisustaminen laajenee parvekkeille ja terasseille. Myös niitä sisustetaan erilaisilla ruukuilla ja asetelmilla.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...