Uutiset
Ronja kaupungin kummilapseksi

Ronja kaupungin kummilapseksi

Jo 32 kertaa Haapajärven kaupunki on ottanut vuoden ensimmäisen vauvan kummilapsekseen. Tänä vuonna loppiaisvauva synty Suvi ja Mika Moisalan perheeseen.
Ronja Alisa syntyi 6.1. kello 14.42. Painoa hänellä oli 3580 grammaa ja pituutta 51 senttimetriä. Ronja on Moisalan perheen kolmas lapsi. Isoveli Nuutti (7)on suorastaan rakastunut pieneen siskoon. Miska (2) on taas hieman mustasukkainen.
– Hän saattaa vaikka kopsauttaa vauvaa, jos ei pidä koko aikaa silmällä, Suvi-äiti kertoo.

Miskan kanssa pitääkin leikkiä ja touhuta, ettei mustasukkaisuus pääse pahaksi äitymään.
– Miska on todella vilkas. Olimme päivän kahdestaan, niin oli siinä melkoinen työ, Mika tunnustaa.
Moisalan perhe asuu Kuonalla vuokralla vanhassa omakotitalossa. Nyt he ovat etsimässä uutta kotia, sillä vuokrasopimus päättyy.
– Olemme etsineet taloa Nivalasta, sillä siellä on minun perheeni ja tuttavani, Suvi kertoo.
Sopivaa kotia ei ole vielä löytynyt, ja kaupungin kummisetä Esko Peltoniemi kiirehtikin esittämään Kuonalta yhtä taloa, joka on ilmeisesti tulossa vuokrattavaksi. Hän lupautui kyselemään asiasta.
– Emme haluaisi päästää lapsiperheitä muuttamaan, sillä lapsia kaupungissa tarvitaan.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja Kuonan kyläaktiivina Peltoniemeä huolettaa syntyvyyden ja kaupungin väkiluvun pieneneminen.
– Positiivista on se, ettei vähennystä ole yhtä paljon kuin edellisenä vuonna.

Kaupungin kummitäti Teija Myllylä vakuuttaa, että päättäjät ovat miettineet, miten väkikato saataisiin pysähtymään, mutta viisastenkiveä ei ole vielä löydetty.
– Tällaisilla pienillä paikkakunnilla syntyvyys on yleensäkin alhainen. Yksinkertaisia keinoja ei ole olemassa.

Haapajärvi on antanut juhlavuotensa kunniaksi 500 euroa jokaiselle syntyvälle lapselle viime kesästä lähtien. Lahjakortin voi saada kuluvan vuoden kesäkuun loppuun saakka. Tämäkään ei ole syntyvyydessä näkynyt.
Myllylä uskookin, että pelkät palkkiot eivät riitä, vaan kaupungin pitää olla kaikkineen houkutteleva. Tarvitaan erilaisia työpaikkoja ja erityisesti asuntoja. Uusien kerrostalojen rakentaminen tulee vapauttamaan vanhempia omakotitaloja, joita nuoret perheet haluavat.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...