Uutiset
Selänne ja Pyhäjärvi, ei sopua jatkosta

Selänne ja Pyhäjärvi, ei sopua jatkosta

Pyhäjärven kaupunki, peruspalvelukuntayhtymä Selänne ja muut Selänteen jäsenkunnat eivät päässeet yksimielisyyteen Pyhäjärven pysymisestä PPKY Selänteessä 31.12.2019 saakka. Neuvotteluja käytiin torstaina 11.5. Reisjärvellä.
Kuntayhtymän johtajan Tuomas Aikkilan mukaan ministeriöön tullaan maanantaina 16.4 lähettämään tieto neuvottelutuloksesta.

Pyhäjärvi olisi ollut valmis jatkamaan Selänteessä ehdolla, että osa Pyhäjärven sote-palveluista olisi Selänteen toimesta ulkoistettu.
PPKY Selänteen hallituksen puheenjohtaja Veikko Ekman ja varapuheenjohtaja Teuvo Nyman totesivat, etteivät Pyhäjärven esittämät vaihtoehdot jatkamiselle sopineet muille jäsenkunnille eli Haapajärvelle ja Reisjärvelle.
– Tässä vaiheessa ei voida tietää, miten ehdotetut ulkoistukset vaikuttavat muihin kuntiin, Teuvo Ekman selittää Reisjärven kantaa.
– Päätös on nyt ministeriön ja valtioneuvoston käsissä, Aikkila toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja valtiovarainministeriö (VM) ovat edellyttäneet, että Pyhäjärven kunnan tulee pysyä peruspalvelukuntayhtymä Selänteessä vuoden 2019 loppuun saakka. STM antoi kuntayhtymälle ja jäsenkunnille neuvotteluaikaa 16.4.2018 saakka.
Pyhäjärven kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 28.8.2017, että kaupunki eroaa peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä vuoden 2019 alusta.

Kuva: PPKY Selänteen talous- ja henkilöstöjohtaja Seija Kärkkäinen ja johtaja Tuomas Aikkila kertovat, ettei Selänne ei löytänyt sopua Pyhäjärven kanssa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...