Uutiset
Uusi yritys tuo buustia elämään

Uusi yritys tuo buustia elämään

Liikuntakeskus Buusti alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis. Kuntosalissa tehdään vielä viimeisiä sähkötöitä ja liikuntasalin puolella säädetään ilmastointia.
– Kohta pääsemme siivoamaan ja laittamaan laitteet paikoilleen, tuoreet yrittäjät Minna Huhmarniemi ja Katja Klemettilä iloitsevat.
Kuntosalilaitteita olikin viikolla tulossa vielä kuormallinen, vaikka hyllyt jo pursuavat välineitä. Naiset ovat erityisen innoissaan siitä, että laitteille on omat paikkansa, eikä niitä tarvitse kantaa autoon ja tilasta toiseen.
Molemmat naiset ovat toimineet tähän saakka aikuisten liikunnanohjaajina Jokihelmen opistossa, jonka pääpaikka on Haapavedellä. Naiset ovat rientäneet salista toiseen ja kantaneet välineitä autoon ja takaisin.
Buustiin yrittäjät ovat hankkineet laitteita hyvin kattavasti. Nyt muun muassa spinningin ystävät pääsevät polkemaan iloisen vihreillä pyörillä.
– Spinning-ryhmät ovatkin täyttyneet nopeasti, Minna kertoo.

Buustilla on erilaisia ryhmiä aina ikäihmisten jumpista tehotreeneihin. Yrityksellä on kattavat nettisivut, josta tarjonnan voi käydä katsomassa. Ryhmiin voi myös ilmoittautua verkon kautta.
– Osa jumpista on sellaisia, ettei niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon, vaan voi vaan tulla paikalle, naiset lupaavat.
Suurin osa ryhmistä kokoontuu yrityksen omassa salissa Puistokadun varrella, mutta niin Haapajärvellä kuin Haapavedellä on myös vesijumpparyhmiä uimahalleissa.
– Kesällä jumpataan myös ulkona, Minna lupaa.
Hän on aiemmin vetänyt kesäjumppia Haapajärvellä, kun opistojen kausi on päättynyt. Jumpat ovat olleet hyvin suosittuja.

Uutta liikuntakeskusta on hiljalleen remontoitu entisiin Stileton ja Sähkövelhon tiloihin. Tilat ovat erillisiä, sillä niiden välissä on matkahuollon/Vauvakeitaan toimitilat.
– Meille tämä sopii oikein hyvin, sillä nyt asiakkaat voivat käydä rauhassa kuntosalin puolella ja liikuntaryhmillä on omat tilansa, Minna selvittää.
Molemmissa tiloissa on omat pukuhuoneet ja niihin on erillinen sisäänkäynti. Liikuntasalin yhteydessä on myös yrittäjien toimisto ja omat sosiaalitilat.
– Täällä on myös hierontatila, sillä otan vastaan jonkin verran hieronta-asiakkaista, Katja kertoo.

Katja on koulutukseltaan fysioterapeutti ja hän on suorittanut aikuisten liikunnanohjauksen perustutkinnon Vuokatissa. Myös Minna on saanut saman ohjaajakoulutuksen, ja nyt hän suorittaa ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajan koulutusta.
– Tarkoitus oli valmistua jo joulun alla, mutta tämä yrityksen perustaminen on vienyt paljon aikaa. Jospa minä valmistuisin puolen vuoden sisällä, Minna suunnittelee.

Oman liikuntakeskuksen perustaminen on ollut Minnan mielessä siitä lähtien, kun hän Vuokatissa opiskellessaan teki liiketoimintasuunnitelman. Nyt kun opettajan työtä opistossa on takana seitsemän vuotta, hän ajatteli, että aika olisi kypsä.
– Etsin aluksi jotain isoa salia, jossa olisi voinut myös pelata, mutta kun sellaista ei löytynyt, liikuntakeskus tuntui parhaalta ratkaisulta.

Minna innosti myös työkaverinsa Katjan mukaan, joka pari päivää mietittyään oli valmis yrityskumppaniksi.- Olen aiemmin ollut fysioterapeuttina yksityisen palveluksessa ja sen jälkeen opettajana opistossa kymmenen vuotta. Ajattelin, että jos jotain uutta haluaa, niin nyt on se hetki.
Molemmat ovat nauttineet työstään opiston opettajina, mutta työssä on myös nurja puolensa. Työtä on puoli vuotta ja lopun aikaa he ovat työttöminä. Joka syksy tehdään uusi sopimus lukuvuoden loppuun.
Naiset kokevat, että nyt työssä on jatkuvuutta niin itselle kuin asiakkaille. Opistot ovat kustannussyistä lyhentäneet lukuvuottaan, mutta kuntoaan pitää huoltaa ympäri vuoden. He voivat tarvittaessa keskittyä vaikka yhteen asiakkaaseen ja auttaa häntä eteenpäin oman kunnon kohottamisessa.

Naiset ovat ideoineen keväälle myös erilaisia toimintapäiviä, joilla käy vierailevia ohjaajia.
– Myös yritysten tyky-päiviä olemme suunnitelleet ja ne ovatkin mukavia vedettäviä, Katja kiittelee.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...