Blogit
Helposti uutta ilmettä

Helposti uutta ilmettä

Tällä hetkellä on kesäkukkaistutuksien aika. Yöpakkasia ei ole juurikaan enää odotettavissa. Puutarhasosastoilla on vilinää ja vilskettä ja aina toinen toistaan kauniimpia kukkia. On monivuotisia ihana perennoja ja kesäkukkia. Hyötykasveista puhumattakaan.
Kesäkukka istutuksia tehdessä mietin, miten aneemiseen istutusastiaan saisi lisää ilmettä. Avuksi otin vanhan huopatabletin. Se on hyvä sabluuna. Näin pelkistetty muoviruukku sai helposti uuden ilmeen ja sopii pihan tyyliin.

Puhdista pinta liasta ja aseta huopatabletti purkin kylkeen. Spraymaalilla maalaat huopasabluunan yli.
Toinen helppo tapa on teipata raidoitus maalarin teipillä ja pääälle spraymaalaus. Kun maali on hiukan kuivunu,t ota teipit pois.
Kalkkimaalikin pysyy muovipurkin päällä hyvin, jolloin saat pinnasta ihanan rouheisen. Tällä hetkellä valinnanvaraa löytyy maaleissa.
Nyt kesäkukka istutuksia tekemään ja nautitaan ihanasta kesästä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...