Uutiset
Monipuoliseen yrittäjyyteen kasvaneet

Monipuoliseen yrittäjyyteen kasvaneet

Nina ja Jari Vilppola ovat pyörittäneet Kukkakauppa-, Hautaus- ja Juhlapalvelu Venlaa 10 vuotta. Kun Jarin äiti, Eila, aikoinaan perusti kukkakaupan, hän kysyi nuorilta, jatkavatko he liikettä hänen jälkeensä ja pariskunta lupasi.
– Minulla oli ensin kauneushoitola Danina viitisen vuotta. Samaan aikaan suoritin floristin opinnot, kun ajattelin, että jotakin pohjaa on hyvä olla, Nina muistelee.

Yrityksellä on ollut koko ajan palveluksessaan myös toinen floristi, joten Nina on voinut keskittyä yrityksen muihin töihin.
Myös Jari on ollut alusta lähtien yritystoiminnassa mukana, vaikka käy edelleenkin muualla päivätyössä. Hän vastaa pitopalvelun kokkauksista ja Nina leipomisesta.
– Äidiltä sain oppia ja muuten olen oppinut tekemällä, Jari kertoo.

Hän on jo kolmannen polven pitokokki, sillä Eilan lisäksi myös hänen äitinsä Lempi Alakoski oli tunnettu pitokokki.
Jari työskentelee Ninan kanssa myös hautaustoimiston puolella. Molemmat olivat jo Eilan apuna ja opissa, joten sekin työ tuli tutuksi.
Nyt eletään niin kukkakaupassa kuin pitopalvelussa vuoden kiireisintä aikaa. Jari vakuuttaa, että kyllä he vielä nukkumaan ehtivät, vaikka työt pitää aikatauluttaa tarkasti. Ninan mukaan yrityksen järjestämät juhlatilaisuudet ovat kuitenkin aika pieniä, joten ne ehtii tekemään.
– Itsellä meillä on vain pieni juhlatila käytössä, joten se rajoittaa luonnostaan juhlien määrää.

Yrittäjäpariskunta on remontoinut liikettään ja on nyt tiloihin tyytyväinen. Myös viereinen Hiljalankatu sai lopulta päällysteen, niin että pöly lakkasi leijumasta.
– Ja miten helppoa oli vetää rullakkoa, kun saatiin pihalle asfaltti, Nina iloitsee.
Venlassa vietettiin loppuviikon auringonpaisteessa synttärijuhlaa, kun samalla starttasi kesäkukkien ja juhlien sesonki.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...