Uutiset
Naisenergialla messut pystyyn

Naisenergialla messut pystyyn

Kun Minna Malkki-Wåg kyseli Facebookissa olisiko kukaan suoramyyjä innostunut lähtemään myyjäisiin, ei hän arvannut, että kysely poikisi kokonaiset naisten messut.
– Ajattelin, että jos sieltä muutama ilmoittautuisi, niin voisimme pitää yhteisen päivän Kauniston kahviossa. Nyt koko Kaunisto tulee myyjiä täyteen.
Minnan kyselystä innostui hänen kaimansa Minna Kontro, joka on yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja. Hän arveli, että myyjiä voitaisiin saada kokoon enemmänkin.
– Pari vuotta sitten järjestettiin Kevättä rinnoissa -messut, josta innostuivat niin yleisö kun myyjät. Ajattelin, että jos messujen aiemmille aktiiveille sopii, niin lähdemme markkinoimaan messuja tutulla nimellä.

Kahden Minnan matkaan innostui myös Katja Heikkilä, joka itse oli aiemmin käynyt messuilla asiakkaana ja viime keväänäkin kaipasi messuja. Vanhempainvapaalla oleva Katja arveli, että myös muut naiset kaipaavat piristystä kevääseen.
Hetken aikaa naiset keskustelivat Facebookissa, mutta siirtyivät pian yksityisien viestien vaihtoon ja kokoontuivat suunnittelemaan messuja. Nyt messujärjestelyt ovat niin pitkällä, että Kaunisto on täynnä myyjiä lauantaina 19.5.
– Kävimme mittaamassa, että Kaunistoon saadaan mahtumaan 30 pöytää. Kaikki paikat on jo varattu, Minna Kontro kertoo.

Suurin osa pöydistä on salin puolella, mutta myös kahvilaan varattiin neljä paikkaa. Kahvilaan halutaan jättää riittävästi tilaa, sillä Tansania-ryhmä tulee messujen ajaksi pitämään kahviota.
– He sopivat hyvin joukkoon, sillä kahvilan pyörittäminen opettaa yritystoimintaa, naiset vakuuttavat.

Kolmikon tukena järjestelyissä on ollut Miia Jämsä Laakeasta. Hän on suunnitellut ja toteuttanut messujen mainontaa vapaaehtoisperiaatteella. Pieni avustus mainontaan on saatu myös yrittäjäyhdistykseltä.
Pöytämaksu on haluttu pitää pienenä, ettei se olisi pienille yrityksille kynnyskysymys. Messuilla ei lähdetä tavoittelemaan voittoa, vaan toivotaan, että saadaan kulut katettua ja näytteilleasettajille paljon yleisöä.
Yksinyrittäjille messut ovat Minna Malkki-Wågin mukaan mahdollisuus myös tavata muita yrittäjiä. Kelalla päätyötään tekevä Minna haluaa mielellään vapaa-ajalla ihmisten pariin.
– Olen aiemmin tehnyt asiakaspalvelutyötä ja toivon, että joskus vielä voisin olla kokopäiväinen yrittäjä.

Imetyskoruja kotona valmistava Katja lähtee myös mielellään vapaa-aikana muiden ihmisten pariin, sillä hän hoitaa nyt päätoimisesti kotona kolmea alle kouluikäistä poikaa.
– Koruja teen illalla, kun saan lapset nukkumaan.
Korujen tekoon hän innostui ihan käytännön kautta, kun vauvat pistivät hänen kaulaketjut suuhunsa. Katja on käytännössä testannut, että silikonista valmistetut imetyskorut toimivat hyvin.

Minna Kontron päivät kuluvat PartyLiten konsulttina ja linjajohtajana. Kontakteja tulee paljon, mutta silti hän mielellään lähtee mukaan messutapahtumiin. Sieltä voi aina saada lisää nuoria, innokkaita konsultteja.
Naistrion mielestä Haapajärvellä on nyt yrittäjissä hyvää naisenergiaa, joka halutaan nostaa esille. Jos nämä messut onnistuvat, lisääkin on luvissa. Ehkäpä jo syksyllä vähän pienempimuotoisena.
Minna vakuuttaa, että myös yrittäjäyhdistys on tehnyt yrittäjien näkyvyyden vahvistamiseksi hyvää työtä, joka on huomattu myös naapurikunnissa.

(Kuvassa vasemmalta Katja Heikkilä, Minna Malkki-Wåg ja Minna Kontro)

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...