Uutiset
Rinkeleitä ja kalakukkoa

Rinkeleitä ja kalakukkoa

”Rinkeleitä ja kalakukkoa” huudot toivat Haapajärven markkinoille aitoa eksotiikkaa, kun savolaisten herkkujen myyjät houkuttelivat asiakkaita ostokselle.

Markkinapäivä käynnistyi hyvin sään puolesta. Edellistä viikkoa kastelleet sateet ehtivät väistyivät alta pois ja uusi saderintama saavutti kaupungin vasta kolmen maissa iltapäivällä.

Savolaisen ruoan lisäksi markkinahumua tarjosi muitakin perinteisiä tuotteita, kuten vaatteita, marjoja, hunajaa ja metrilakua.

– Aina on kiva käydä, Antero Heiska kehui tunnelmia.

Hän ehti paikalle yhdessä puolisonsa Päivi Heiskan kanssa, heille kun oli muutakin asiaa keskustaan. Matkaan lähti ainakin kassillinen leivontatuotteita.

Heiskat ovat tyytyväisiä siihen, että markkinat pidetään uudella torilla.

– Täällä ei rapa roisku niin kuin raviradalle toisinaan, Antero Heiska hymyilee.

Heiska muisteli, että jo oli poikasena käynyt usein markkinoilla. Muistoihin liittyi monenlaista tunnelmaa. Hän arvio, että aika on tehnyt tehtävänsä markkinoille.

– Ei niille ole enää samanlaista tarvetta, kun kaupat ovat pullollaan tavaraa.

Aamupäivällä markkinat vetivät vielä kävijöitä maltillisesti, vasta lounasaika sai väkeä paikalle ja rahan liikkumaan.

Yhtenä vetonaulana oli Perussuomalaisten paikalle kutsuma Uudenmaan vaalipiiristä eduskuntaan valittu kansanedustaja Arja Juvonen.

Ensimmäisten joukossa kansanedustajan juttusille ehti reisjärvinen Timo Tikkanen. Hän halusi välittää eteenpäin kyläyhdistyksen vetoomuksen Lestijärven tie kunnostamisen puolesta.

Juvonen lupasi välittää vetoomuksen eteenpäin, hän itse sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä ei tieasioita käsittele.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...