Uutiset
Kätköilijät kokoontuvat megatapahtuman merkeissä

Kätköilijät kokoontuvat megatapahtuman merkeissä

Ensi viikon viikonloppuna kaupunki täyttyy innokkaista kätköilijöistä, kun Hannu Österbergin luotsaama geokätköilyn megatapahtuma tuo paikkakunnalle lähemmäs 2000 kiinnostunutta. Kätköilijät eivät suinkaan tule vain ympäri Suomea vaan harrastajia saapuu kansainvälisesti ympäri maailmaa.

– Olin kaksi vuotta sitten megatapahtumassa Kalajoella ja se oli niin suuri elämys, että heitin puolileikillä pitäväni kahden vuoden päästä Haapajärvellä samanlaisen. Suurimmaksi ongelmaksi paljastui majoitus, mutta monien haasteiden jälkeen valtavan hyvän tiimin avustuksella olemme tässä pisteessä, Österberg kertoo.

Haapajärvellä aktiivisia geokätköilijöitä on vain noin 18, joten vastuuhenkilöiden tiimi muodostuu monista ulkopaikkakuntalaisista harrastajista. Talkoolaisia tapahtumaan osallistuu viitisenkymmentä. Suomessa kätköily on varsin suosittua, sillä kätköjä löytyy noin 80 000 ja jo Haapajärvellä kätköjä on yli 400, mikä on Suomen mittapuussa paljon. Tapahtumaan tulevat etsivät kätköjä luultavasti myös Haapajärven naapuripitäjistä.

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...