Uutiset

Kelan korvaamien taksimatkojen tilaaminen muuttuu Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla

Heinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla numerosta 0800 93 150 (suomi) ja 0800 93 152 (ruotsi). Asiakas saa korvauksen taksimatkasta vain, jos hän tilaa matkan palveluntuottajalta, jonka kanssa Kela on tehnyt sopimuksen taksimatkojen palveluista. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla taksi tilataan suomeksi numerosta 0800 93 150 ja ruotsiksi numerosta 0800 93 151  (Pohjois-Suomen Taksi Oy). Tästä numerosta tilatusta matkasta asiakas maksaa omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton. Pohjois-Suomen Taksi Oy vastaa Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla kaikista taksikuljetuksiin liittyvistä käytännön järjestelyistä, kuten tilausten vastaanottamisesta, matkojen yhdistelystä, välityksestä, kuljetusten järjestämisestä, muista palveluista sekä asiakaspalautteen vastaanottamisesta ja käsittelystä.

Taksi tilataan numerosta 0800 93 150 (suomi) ja 0800 93 152 (ruotsi)  seuraavissa kunnissa: Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli, Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Vaala, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Ylivieska.

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat edelleen tilata taksimatkansa tekstiviestillä. Tekstiviestipalvelun numero säilyy ennallaan. Koska osa Kelan taksimatkoja järjestävistä palveluntuottajista vaihtuu, asiakkaan on kuitenkin ilmoitettava ensimmäisellä tilauskerralla tietonsa puhelimitse, vaikka hän olisi käyttänyt palvelua aiemmin. Jotta asiakas saa Keski- ja Pohjoispohjanmaan alueilla tekstiviestipalvelun käyttöönsä, hänen on ensin ilmoitettava tietonsa soittamalla numeroon 0800 93 150 (suomi) ja 0800 93 151 (ruotsi).

Alle 16-vuotiaalla yksin matkustavalla lapsella tai vaikeasti sairaalla lapsella on edelleen oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön.  Oikeuden vakiotaksiin voi saada myös yksilöllisen harkinnan perusteella. Edellytyksenä sen järjestymiselle 1.7.2018 jälkeen on, että Kelan korvaamia taksikuljetuksia järjestävä tilausvälitysyhtiö pystyy osoittamaan asiakkaalle vakiotaksin.

Korjaus 20.6.: Suorakorvausalueen kunnista poistettu Kruunupyy (kuuluu Pohjanmaan suorakorvausalueeseen).

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...