Uutiset
Oksavan kesäkahvila työllistää ahkeria nuoria

Oksavan kesäkahvila työllistää ahkeria nuoria

-Tämä kahvila on paras, tytöt hihkuvat ulkona jäätelöt kädessään. Astun sisälle Oksavan koulun vanhaan rakennukseen. Kesäkuun alussa avatun kesäkahvilan tiloista leijailee kahvin tuoksu heti vastaan. Kahvi on juuri keitettyä.

Koulun tilat ovat toimivat, koska kaikki tarvittavat välineet löytyvät läheisestä luokasta. Ulkoa löytyy pöytiä ja penkkejä, joihin voi mennä istumaan kahvikupin kanssa, mutta pöytiä ja penkkejä on myös sisällä. Huono ilma ei haittaa, kun kahvit voi juoda myös sisätiloissa.

Kahvilan toiminta alkoi viime vuonna, joten se toimii nyt jo toista vuotta. Viime vuosi sujui niin hyvin, ettei toimintatapoja ole tarvinnut muuttaa.

-Tuotteet, joita meillä on myynnissä, ovat tavallisia kahvilatuotteita. Muun muassa jäätelö, karkki, vohveli, kahvi, limsa, tee sekä kaakao kuuluvat valikoimaamme. Meiltä löytyy myös joka päivä leivonnaisia, kesätyöntekijä Sara Nevala kertoo.

Nuoret hoitavat itse oman kirjanpitonsa. Jokainen myyty tuote merkataan ylös.

Saran lisäksi kesätyöpaikan kahvilasta saivat Onni Mikkonen ja Linnea, Viljam sekä Eeli Harmaala. Viime vuonna nuoria oli töissä melkein kaksinkertainen määrä tähän vuoteen verrattuna.

Kesäkahvila toimii koko kesän. Se on auki tiistaista perjantaihin kello 14-19 ja viikonloppuisin kello 12-16.

-Asiakkaita oli viime vuonna aika paljon. Suunnilleen saman verran on ennustettavissa myös tälle vuodelle, Sara sanoo.

-Jokainen nuori työllistyy 2-3 viikon ajaksi. Tämä on ainoa kesätyöni tänä vuonna, kertoo Sara.

4h-yrityksenä toimivalla kahvilalla on kolme yritysohjaajaa, Anna Nevala, Liisa Myllylä sekä Anne Harmaala. He ovat nuorten mukana ja tarvittaessa auttavat heitä.

-Palkka on ihan kohtuullinen. Se kuitenkin riippuu asiakkaista. Tuotot jaetaan lopuksi myyjien kesken, kertoo Eeli.

-Tämä on ihan kiva kesätyö. Minulla on tämän työn lisäksi muitakin hommia kesäksi, esimerkiksi olen rippileirillä isosena, Eeli sanoo.

Teksti ja kuva: Tiia Ahmaoja

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...