Uutiset
Hautaperän uimarannalla sinilevää

Hautaperän uimarannalla sinilevää

Maanantai-aamuna Hautaperän altaan uimarannan rantavedestä on löydetty sinilevää. Sinilevähavaintoja tehtiin rannalla jo toissa viikolla, mutta löydät katosivat ilmojen viiletessä. Nyt levän on kenties kuljettanut rannan tuntumaan tuuli. Sinilevä viihtyy lämpimässä vedessä, ja uimarannan vesi onkin maanantaina mitattuna 23-asteista.

Sinileväisessä vedessä ei saa uida, eikä sitä saa juoda tai käyttää saunan löylyvetenä. Varsinkin herkkäihoiset, lapset ja eläimet reagoivat sinilevään helposti. Myöskään kasvimaan kasveja ei kannata sinileväisellä vedellä kastella, sillä myrkyt säilyvät vedessä ja voivat päätyä lopulta lautaselle. Sinilevämyrkyt kun eivät haihdu edes vettä keittäessä.

Sinilevälle altistuttua tyypillisiä myrkytysoireita ovat kutina, ihon punoittaminen, ihottuma ja rakkulat. Mikäli vettä päätyy nieluun, voi ilmetä muun muassa pahoinvointia, ripulia ja tajunnan häiriöitä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...