Uutiset
Kyösti Niinikoski on kuollut

Kyösti Niinikoski on kuollut

Maaselkä-lehden toimitukseen saapui maanantaina suruviesti, että kotiseutuneuvos Kyösti Niinikoski on kuollut Oulun Yliopistollisessa sairaalassa. Hän oli kuollessaan 82 vuoden iässä.

Kyösti Niinikoski oli monessa mukana ja toimi Haapajärven hyväksi monella tasolla. Häntä voi kuvata innostuneeksi vaikuttajaksi, joka halusi luoda Haapajärvestä positiivista kuvaa niin pitäjän rajojen sisällä kuin ulkopuolellakin.

Vuosikymmenien aikana Kyösti Niinikoski vaikutti kaupunginhallituksessa, kunnan- ja kaupunginvaltuutettuna, tovin myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Seurakunnan asiat tulivat tutuiksi kirkkovaltuuston ja -neuvoston kokouksissa.

Suomen Keskustan tupailloissa, kunnallisjärjestön kokouksissa ja puoluekokouksissa Kyösti Niinikoski oli tuttu näky.

Kalastuskunnan esimiehenäkin Niinikoski muistetaan pitkäaikaisesta työstään.

Ehkä lähimpänä hänen sydäntään oli kotiseututyö. Hän kuului Kalajokilaakson Kotiseutuliiton hallitukseen ja Haapajärvi-seuran johtokuntaan kymmeniä vuosia. Ennen kuolemaansa hän ehti pitkään toimia Haapajärven Teeisäntänä.

Kyösti Niinikoski oli vankkumaton paikallislehti Maaselän kannattaja. Maaselän palstoilla hän otti usein kantaa arvokkaina pitämiensä arvojen puolesta.

 

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Tiirola piti lupauksensa