Uutiset

Haapajärvellä petoksia tehneet kiinni

Haapajärvellä perjantaina 3.8. iltapäivällä petoksia tehnyt joukko saatiin kiinni vielä samana päivänä Nivalassa.

Iltapäivän aikana kolme ulkomaalaista henkilöä kävi kahdessa haapajärvisessä kauppaliikkeessä. Ensimmäisessä liikkeessä he saivat kassan luona asiakkaan pankkitilin tunnusluvun tietoonsa.

Liikkeen ulkopuolella joukko puhutteli asiakasta ja sai siinä yhteydessä haltuunsa asiakkaan pankkikortin. Pankkikortilla nostettiin välittömästi rahaa ja yritettiin jonkin ajan kuluttua ostosta vielä toisesta kauppaliikkeestä.

Asianomistaja huomasi nopeasti pankkikortin katoamisen ja ehti kuolettaa sen. Näin pankkikortti ei enää kelvannut toisessa liikkeeseen.

Joukko tavoitettiin Nivalassa ja heidät otettiin kiinni pian tapahtumien jälkeen. Samainen porukka on tehnyt vastaavia temppuja viikon aikana lähinnä Pohjanmaan alueella muun muassa Kannuksessa ja Seinäjoen alueella. Pohjanmaan ja Oulun poliisilaitos tekevät asiassa yhteistä tutkintaa.

Poliisi kiinnittää kansalaisten huomiota erityisesti kaupan kassajonoissa ja kassan pankkikortinlukijaa käyttäville, jotta vastaavia tapauksia pystytään välttämään.

Kun käytät PIN -koodia, niin varmista toimenpide siten, että muita ”silmiä” ei ole lähietäisyydellä ja peitä mahdollisuuksien mukaan näkymä tunnuslukua laittaessasi. Tällä tavoin vältät ikäviä yllätyksiä.

Samoin erilaiset outojen henkilöiden puhuttelut liikkeiden ympäristössä esimerkiksi ulkomaankielellä saattavat olla viitteitä siitä, että samassa yhteydessä yritetään viedä omaisuutta petollisella menettelyllä.

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...