Uutiset
Haapajärvellä voi asua edullisesti

Haapajärvellä voi asua edullisesti

Asumismenojen osuus palkasta on parin viime vuoden aikana valtakunnallisesti laskenut. Asumiskustannukset ovat nousseet, mutta palkkojen on arvioitu nousseen tätäkin enemmän. Asumismenot kasvavat vuosina 2018-2020 arviolta 2,1 prosenttia. Tämä käy ilmi Omakotiliiton Pellervon taloustutkimuksella (PTT:llä) teettämästä asumismenoselvityksestä.
Esimerkiksi kerrostalossa vuokralla asuvan lapsiperheen tuloista asuminen vie keskimäärin vajaat 21 prosenttia, kun omakotitalossa yksin asuvalla eläkeläisnaisella osuus voi olla lähes 40 prosenttia.

Tutkimuksen asumismenot ovat valtakunnallisten tilastojen mukaisia, mutta paljonko asuminen haukkaa palkasta Haapajärvellä?Tässä muutamia arvioita.

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...