Uutiset

Humalainen mönkijäkuski pakeni poliisia

Poliisipartio huomasi torstai-iltana Nivalan suunnasta Haapajärven taajamaan ajavan mönkijän, jonka vauhti oli reipasta ja ajolinjat erikoiset. Partio seurasi kauempaa mönkijän ajamista läpi taajaman ja edelleen Kalajoen toiselle puolelle Tiitonrannantielle.Tiitonrannantiellä partio pääsi mönkijän kantaan ja yritti pysäyttää sen pysäytysvalolla ja käyttämällä hälytyssireeniä. Mönkijän kuljettaja ei reagoinut pysäyttämisyrityksiin, vaan ajoi keskellä tietä estäen poliisiauton rinnalle pääsyn käyttäen korkeimmillaan n. 90 km/h nopeutta alimman nopeusrajoituksen ollessa pakenemisreitillä 40 km/h.Mönkijä ajoi koko tien leveydellä Tiitonrannantietä edelleen suoraan Oksavalle Havelantielle, jossa n. 7 kilometrin pakenemisen jälkeen kääntyi oikealle Patotielle, jossa moottoriajoneuvojen liikkuminen on estetty puomilla. Kuljettaja yritti kiertää puomin tien ravin kautta, mutta ei huomannut, että raviin oli kaivettu oja puomin suuntaisesti. Mönkijän matka pysähtyi ojaan ja kuljettaja jatkoi vielä lyhyen lentomatkan ohjaustangon ylitse ruohikkoon.Mönkijälle ja kuljettajalle ei aiheutunut mainittavia vahinkoja.

Kuljettaja, paikkakuntalainen vuonna 1971 syntynyt mies, puhalsi alcolmeteriin 1,42 promillea ja tulos vahvistui 1,5 promillen pintaan tarkkuusalkometrissä. Mies oli jo valmiiksi ajokiellossa vuotta aikaisemmin ajamansa edellisen rattijuopumuksen takia.Pakenemisreitin varrella oli liikenteessä useita jalankulkijoita ja pyöräilijöitä sekä useampia autoja tuli vastaan. Tielläliikkujat osasivat onneksi varautua silmittömästi pakenevaan mönkijään, kun näkivät poliisiauton vilkkuvat valot ja kuulivat hälytyssireenin.Mönkijän kuljettaja ei näistä muista liikkujista välittänyt pätkääkään eikä hiljentänyt vauhtiaan kenenkään tielläliikkujan vuoksi, vaan oli täysin välinpitämätön kaikkien muiden kulkijoiden turvallisuudesta. Mies otettiin kiinni Ylivieskan poliisiasemalle. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...