Uutiset
Maraton on juoksemisen arvoinen matka

Maraton on juoksemisen arvoinen matka

Lauantaina kuumuus osasi väistyä syrjään, kun Kuusaalla vietettiin perinteistä maraton-päivää jo 24. kertaa. Jo parikymmentä vuotta pikkuhiljaa rakennettu Eurolan pihapiiri alkaa olla valmis kävijöiden käyttöön, sillä viime vuosien aikana pihalle on noussut laavu, palju, saunat ja senttiläksi nimetty tuomaritorni. Tänäkin vuonna kilpailijoita on saapunut paikalle ympäri Suomea.

– Maratonin nopein saa nimensä kiertopalkintoon, ja kolmelle parhaalle jaetaan pytyt. Kaikki osallistujat saavat mitalin tai kylävaakunan ja Suomen Keskipisteen juoksudiplomin. Huonoimmalle me annamme palkinnon sinnikkyydestä, ja arvonnan voittajalle Pekka Niskasen tekemän lohiveistoksen, luettelee Kuusaa-Jokelan kyläyhdistyksen toiminnanjohtaja Heikki Kumpula.

Maratonin lisäksi päivän aikana on mahdollisuus osallistua puolimaratonille, varttimaratonille tai Suomen Keskipisteen kuntosarjaan. Lapset sen sijaan pääsevät juoksemaan omat maratoninsa.

– Olimme Haapajärvellä kyläilemässä, kun päätimme ex temporena osallistua. Mieheni on juossut tapahtumassa jo ainakin kymmenen kertaa, mutta itselleni tämä on ensimmäinen kerta täällä, Turengista kotoisin oleva Päivi Pätäri kertoo.

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...