Uutiset
Tilastoanalyysejä tietokoneella ja seikkailuja sademetsissä

Tilastoanalyysejä tietokoneella ja seikkailuja sademetsissä

En olisi koskaan lukion bilsan tunneilla istuessani uskonut, että minä tulen joskus tuottamaan sitä tietoa, mikä päätyy oppikirjoihin, Emma-Liina Marjakangas ihmettelee.

Biologia kylläkin kiinnosti Marjakangasta niin paljon, että Haapajärvellä viettämänsä lapsuuden jälkeen hän pakkasi kamppeensa ja muutti Jyväskylään opiskelemaan ekologiaa. Eliöiden ja ympäristön suhteita tutkittuaan nuori nainen valmistui biologian opettajaksi, mutta tutkimuspuoli veti häntä salakavalasti puoleensa.

– Ennen kuin valmistuin, tein viimeisen harjoitteluni ulkomailla, joten vietin kesän Norjassa tilastotieteen ja matemaattisten mallien parissa. Kun olin ollut harjoittelussa vasta muutaman päivän, sieltä aukesi paikka, johon toivottiin suomalaista. Hain sitä melkein samantien, Marjakangas kertoo.

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...