Uutiset
Tilastoanalyysejä tietokoneella ja seikkailuja sademetsissä

Tilastoanalyysejä tietokoneella ja seikkailuja sademetsissä

En olisi koskaan lukion bilsan tunneilla istuessani uskonut, että minä tulen joskus tuottamaan sitä tietoa, mikä päätyy oppikirjoihin, Emma-Liina Marjakangas ihmettelee.

Biologia kylläkin kiinnosti Marjakangasta niin paljon, että Haapajärvellä viettämänsä lapsuuden jälkeen hän pakkasi kamppeensa ja muutti Jyväskylään opiskelemaan ekologiaa. Eliöiden ja ympäristön suhteita tutkittuaan nuori nainen valmistui biologian opettajaksi, mutta tutkimuspuoli veti häntä salakavalasti puoleensa.

– Ennen kuin valmistuin, tein viimeisen harjoitteluni ulkomailla, joten vietin kesän Norjassa tilastotieteen ja matemaattisten mallien parissa. Kun olin ollut harjoittelussa vasta muutaman päivän, sieltä aukesi paikka, johon toivottiin suomalaista. Hain sitä melkein samantien, Marjakangas kertoo.

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...