Uutiset

Valtioneuvosto estää Pyhäjärven irtautumisen sote-kuntayhtymästä

Pyhäjärven kaupunki ja Kaavin kunta haluavat irtautua tämänhetkisistä sote-palvelujen yhteistoiminta-alueistaan. Valtioneuvosto kuitenkin velvoittaa ne jatkamaan.

Laki velvoittaa pienet kunnat järjestämään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhdessä siten, että väestöpohja on vähintään noin 20 000 asukasta.

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Pyhäjärvi on noin 5 400 asukkaan kaupunki ja Pohjois-Savoon kuuluva Kaavi puolestaan noin 3 000 asukkaan kunta. Näin ollen molempien väestömäärä jää selvästi alle lainmukaisen rajan.

Yhteistoiminta-alueita ei lain mukaan saa purkaa ennen vuotta 2020, joten valtioneuvosto velvoittaa Pyhäjärven kaupungin jatkamaan Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen jäsenenä. Kaavin kunnan on jatkettava osana perusterveydenhuollon liikelaitos Kysteriä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on arvioinut, että molempien kuntien kohdalla irtautuminen yhteistoiminta-alueesta vaikeuttaisi sekä kunnan omien sote-palvelujen järjestämistä että yhteistoiminta-alueen toimintaa.

Jos muut kunnat tekevät päätöksiä yhteistoiminta-alueista eroamisesta, päätösten lainmukaisuus selvitetään samalla tavalla kuin Kaavin ja Pyhäjärven kohdalla.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...